Demoefekti 15/2013

9.4.2013 11:41

HANDLINGNOISE

Helsinkiläinen Handlingnoise on jo debyyttijulkaisullaan täysin valmis, jopa häikäisevän itsevarma sekä persoonallinen tapaus. Näin hyvää instrumentaalimusiikkia tulee ylipäätään harvoin vastaan yhtään missään. Musiikin viitekehyksenä on instrumentaalivoittoinen postrock, ja yhtyeen vaikutteet ulottuvat minimalistisesta teknosta melodiseen kitara-ambientiin ja metalliin asti. Tähän laulajan sopivasti annosteltu, miellyttävä ja kuulas ääni luo kiehtovaa draamaa. Vaarallisesti vaaniva Hannibal pitää sisällään lukuisia kiehtovia riffejä, teemoja ja melodioita, joissa on hivenen goottilaista kierrettä. Lähes kymmenenminuuttisen eepoksen rakenne pitää kuuntelijaa hyppysisäsään suvereenisti, kunnes murhaa tämän finaalissa. Tämä ”demo” on toistaiseksi yksi kuluvan vuoden parhaista kotimaisista julkaisuista! (SN)

http://www.handlingnoise.com
(Koko albumi löytyy myös Spotifysta – suosittelemme!)

THE CARAVANERS

The Caravanersin Bye Bye Bye –kappaleessa yhdistyy hienosti garagehenkinen indierock ja aavikkosoundi. Härkämäisesti puskeva junakomppi, suora tikkaus ja murisevat feedback–kitarat peilautuvat hienosti laulajan feminiinistä vimmaa vasten. Soundit ovat mukavan orgaaniset ja konstailemattomat ja soiton energia välittyy kuulijalle laimentamattomana. Sävellyksellisesti Bye Bye Bye nojaa turhankin tutunkuuloisiin sävelaiheisiin. Peli on avattu näyttäväsi, nyt on aika kirjoittaa kestävää materiaalia. (SN)

http://thecaravaners.tumblr.com

GRAND CONSPIRACY

Helsinkiläisbändi Grand Conspiracy joutui nauhoittamaan demonsa miehistövaihdosten keskellä, mutta ydinryhmä on saanut aikaiseksi kohtuullisen hyvää jälkeä. Soittajat eivät ole mitään eilisen teeren poikia, sillä keski-ikä pyörii neljänkympin hujakoilla. Niinpä on selvää, että thrashpohjaisesta metallista voi aistia näkemystä. Orkesteri päästelee menemään rivakalla otteella unohtamatta kuitenkaan rauhallisempia jaksoja. Melodisuus tuntuu olevan bändille luontainen tapa johdattaa biisiensä tunnelmia. Erityisesti soolokitaristin tyylikkäät toimenpiteet hivelevät korvaa. Lauluosuuksissa bändi pyörii pääasiassa miehekkään örinän linjoilla, mutta muutamat lyhyet puhtaat vokaalit kaipaavat vielä työstämistä. Pienistä puutteista huolimatta kokonaisuutta katsoen Grand Conspiracy on kuitenkin selvästi plussan puolella. (MS)

www.mikseri.net/artists/?id=118639

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa