Demoefekti 34/2014

22.8.2014 10:38

Halfway Joe

 

Raskasta rockia Keski-Suomesta. Hyviä ideoita ja toimivia sovitusratkaisuja bändiltä löytyy. Biisiä kuitenkin revitään ehkä liian moneen suuntaan. Yksinkertaistamalla ja hiomalla tästä saisi erinomaisen. Groove metal -tyyliset breakit ja laulajan murinaääni toimivat loistavasti joten raskaampaan suuntaan kehittäminen voisi olla hyvä ratkaisu. Täysin valmiilta Halfway Joe ei vielä kuulosta mutta erittäin lupaavalta jo nyt. Kitarasoolot ovat hienoja ja tukevat biisiä.

www.facebook.com/halfwayjoeband

Standard Time

Hieman Sofia Coppolan Lost in Translationia lainaten ”for standard times, make it Standard Time.” Vaasan irkkurokkareiden musiikissa ei varmasti ole mitään joka herättäisi ajatuksia tai jota ei olisi jo satoja kertoja muiden esittämänä kuullut. Ihan pätevää taustamusiikkia kuitenkin. Ilman laulajan suomiaksenttia voisi soida lähes huomaamatta hississä. Soitto ja laulu ovat hyvää tasoa ja sounditkin toimivat, joskin miksauksessa olisi vielä parantamisen varaa.

www.facebook.com/standardtimemusic

Xerotron

Xerotronin soundit eivät ajoittaisia brostep-säksätyksiä lukuunottamatta ole kovin modernit, mutta juuri nuo vuosituhannenvaihteen mieleen tuovat :wumpscut:-syntikat ja Sven Väth -reverbit toimivat tässä parhaiten. Rumpusoundit ovat erittäin hyvät. Biisinä We Must Fall toimii hyvin pitäen mielenkiinnon yllä alusta loppuun. Oikeastaan ainoa mistä varsinaisesti pääsee valittamaan ovat nuo liian simppelit robottisäksätykset. Ne eivät yllä Skrillex-tasoiseen äänimanipulaatioon vaan lähinnä saavat muuten hyvän biisin kuulostamaan kotikutoiselta.

twitter.com/Xerotron
soundcloud.com/xerotron

Turtle Neck

Jyväskylän Turtle Neck ilmoittaa soittavansa progressivea. Se että yhtyeen musiikki kuulostaa näin paljon Steely Danilta on kuitenkin lähinnä regressiivistä. Välillä melodioissa on vivahteita Faith No Moren rauhallisemmasta tuotannostakin. Ihan pätevästi soitetaan, mutta monet osiot olisi voitu suosiolla jättää pois. Huilusooloa ei ainakaan kukaan jäisi kaipaamaan. Biisinä The Plantista ei jää mitään mieleen.

facebook.com/turtleneckofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Kannattaa myös osallistua bändikisaan osoitteessa www.soundi.fi/mururock!

Lisää luettavaa