Demoefekti 36/2014

9.9.2014 14:56

Destiny Ocean

Vantaan Destiny Ocean soittaa niin energistä ja elinvoimaista 70-luvun rockia, että sen kuunteleminen tuo väkisinkin hymyn huulille. Bändin ylisuuri itseluottamus ja hyvä fiilis tuovat mieleen David Lee Rothin aikaisen Van Halenin. Soittaminen ja miksaus on erittäin hyvää ja laulajan rock-kiekuminen sopii biisiin täydellisesti. Sävellyksenäkin My Mom on erinomainen. Viikon ja tähän mennessä vuodenkin paras demo. Miinuspisteitä vain nimestä. Destiny Ocean sopisi nimenä paremmin pornotähdelle kuin rockyhtyeelle.

www.facebook.com/destinyocean

Mournful Lines

Oulun Mournful Lines soittaa Katatoniaa muistuttavaa hidasta ja melodista metallia. Soitto on kyllä taitavaa, mutta mukaan on ympätty liikaa eri soittimia ja miksaus jää laihaksi. Biisi on toimiva ja melodisesti oivaltava, mutta ei kovin dynaaminen; osiot toimivat paremmin erillisinä kuin kokonaisuutena. My Bride In Sorrow on lisäksi liian pitkä biisi, eivätkä kaksi täysin tarpeetonta saksofonisooloa mitenkään auta asiaa. Laulajan epävarma ja paikoin nuotin vierestä laulava ääni häiritsee kokonaisuutta. Kertosäe on kuitenkin erittäin hyvä ja tunnelmaa luodaan taitavasti.

www.facebook.com/MournfulLines

O J J

Slow Me lähtee liikkeelle vähän Plastikmania tai Steve Stollia muistuttavana minimalistisena teknobiisinä. Perusideaan ei kuitenkaan uskalleta luottaa, vaan mukaan tuodaan toinen toistaan huonommin istuvia elementtejä biisin edetessä. Omaperäisyyttä ja lahjakkuutta O J J:lta löytyy, mutta ei tämä silti biisinä toimi. Joskus vähemmän olisi enemmän. Myös soundien puolesta O J J päästää itsensä liian helpolla. Enemmällä ajatuksella ja työnteolla tästä voi tulla jotain todella hienoa. Ainekset siihen on jo, mutta enemmän vaivaa pitäisi nähdä.

www.facebook.com/OJJ666

Carson Inc.

Jälleen kerran jäi biisin nimen perusteella turhaan toivomaan Ministry-coveria. Helsingin Carson Inc. soittaa Fu Manchun tyylistä perusrockia. Biisinä Never Believe on heikko, mutta soitto on napakkaa ja lauluääni hyvä. Miksauskin toimii. Säkeistöt kuulostavat jo ihan hyvältä, mutta kertosäe on kuitenkin luokattoman huono ja kitarasoolo on turha ja suunnaton. Sanoituksetkin ovat poikkeuksellisen kömpelöt. Vaikka sävellyspuolella olisikin vielä paljon työtä edessä, soitto ja tuotantopuoli pelaavat jo hyvin.

www.facebook.com/carsonincband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Kannattaa myös osallistua bändikisaan osoitteessa www.soundi.fi/mururock!

Lisää luettavaa