Helsingin Tavastia-klubilla otellaan huhtikuussa armottomat SM-kisat, joissa vain kovimmilla on edes toivoa selviytyä

28.3.2017 14:52

Vapiskoon Suomen kansa: kivi–paperi–sakset-suomenmestaruuskilpailut otellaan jälleen 20. huhtikuuta. Siinäpä kisat, joissa tanner tömisee ja aitaa kaatuu.

Tämän kovimmista kovimman lajin mestaruudesta otellaan nyt toista kertaa. Ottelujen virallisena valvojana nähdään urheilijatoimittajasuuruus Kaj Kunnas, joka ei aio suvaita kilpailijoilta kiellettyjä otteita. Sen sijaan hän kirjoitti aiheesta runon:

Kivi-Paperi-Sakset ja huikee pössis, nyt kannattaa olla Tavastian lössis.
Kun ratkee kulta – tuuletus huikee, voittajan fiilis enemmän kun muikee.
Satsaus kova – vapaa on tyyli, kaikkes antaa joka jäbä – myöskin lyyli.
Tulkaa tulkaa mestoil kaikk skabaan, tää homma ratkee aivoihin – ei habaan.
See all ya lovely people!
” Kunnas runoilee.

Kivi–paperi–sakset-kisa on niin kova, että se inspiroi kovimmat runotkin.

Virallisen määritelmän mukaan kivi-paperi-sakset on ”kahden tai useamman osanottajan leikki tai peli”. Klassikkolajin suomenmestaruudesta pääsee kamppailemaan 32 kilpailijaa, joista puolet valitaan etukäteen muun muassa musiikki- ja viihdealalta. Loput 16 kilpailijaa valikoituvat muun muassa tapahtuman Facebook-eventin osallistujista.

Kutsuvieraspelaajia julkistetaan viikottain. Ensimmäiset julkistetut kutsuvieraspelaajat ovat Tavastia-klubin isäntä Juhani Merimaa, muusikko Tommi Läntinen, Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo ja YleX:n radiojuontaja Jenni Poikelus. Mukana myös tämän hetken mestaruuttaan puolustava viime vuoden voittaja JP Auroila Lahdesta.

Asiasta kertovassa tiedotteessa mainitaan, että Tavastian päällikkö Juhani Merimaa on lajin pitkäaikainen harrastaja. Merimaa tietää, kuinka lajissa pärjätään

”Liike, luovuus, taito ja taimaus ovat keskeisiä asioita menestyksessä, mutta vain määrätietoinen harjoittelu tekee mestarin”, Merimaa kertoo.

Suomenmestaruuden ratkettua Tavastian lavalla esiintyy indiepop-yhtye Kauriinmetsästäjät. Illan levymusiikista huolehtii DJ Harvest. Kilpailun selostuksesta vastaa Heikki Helastinen. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Lisää luettavaa