Iloisia uutisia musiikkimediasta: Metal Hammer ja Classic Rock saavat kuin saavatkin uuden mahdollisuuden

9.1.2017 08:58

Viime vuonna surtiin edesmenneiden muusikoiden lisäksi musiikkimedian kuolinuutisten äärellä, kun aivan joulun alla tiedotettiin muun muassa Classic Rock-, Metal Hammer- ja Prog -lehtiä julkaisevan Team Rockin lopettamisesta. Tämä oli raskas uutinen, onhan esimerkiksi Metal Hammer raportoinut heavybändien edesottamuksista vuodesta 1983 lähtien.

Orange Goblin -yhtyeen laulaja Ben Ward harmistui tiedosta niinkin paljon, että pisti pystyyn keräyksen, jolla haluttiin tukea kustantamon tyhjän päälle jäänää 70 työntekijää. Ilahduttavasti keräys myös onnistui yli odotusten.

Nyt saadaan lisää hyviä uutisia, sillä Metal Hammer, Classic Rock ja Prog ovat saaneet uuden kodin. Muun muassa Guitarist- ja Total Film -lehtiä kustantava Future Publishing on ostanut edellä mainitun mediakolmikon, Golgen Gods- ja Classic Rock -palkintogaalat ja Team Rockin radiotoiminnan. Asiasta kertoo The Guardian.

Kauppahinta on Guardianin mukaan 800 000 puntaa. Paljon on muuttunut kolmessa vuodessa, sillä nimenomaan Future Publishing myi nyt kaupattavan mediakolmikon Team Rockille vuonna 2013 10,2 miljoonalla punnalla.

Future on tehnyt viime vuosina runsaasti muutoksia toimintaansa. Vuonna 2014 se myi urheilu- ja liikuntalehtiään 24 miljoonan punnan kaupassa. Viime toukokuussa kustantamo puolestaan osti brittiläisiä soitintapahtumia järjestävän Blaze-yhtiön, ja kesäkuussa se hankki Imagine Publishingin, joka tunnetaan luontoa, valokuvausta ja historiaa käsittelevistä medioistaan.

Nyt julkistettu kauppa ei tuo helpotusta kaikkien Team Rockille työskennelleiden musiikkitoimittajien ahdinkoon, sillä Guardianin mukaan vain pieni osa heistä siirtyy töihin Futurelle. Neuvottelut työntekijöiden ja uuden omistajan välillä ovat vielä kesken.

Lisää luettavaa