Reunionien aikakaudella yksi legenda on ja pysyy poissa – Jello Biafra ei huolinut tarjousta Dead Kennedys -paluukeikasta

20.2.2017 13:12

Rockmusiikissa on ollut vuosi vuodelta vaikeampaa keksiä menneiden vuosikymmenten suuruuksia, jotka olisivat kerran lopetettuaan pysyneet poissa. Leijonanosa vanhoista bändeistä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa on kasannut rivinsä uudelleen vaihtelevalla menestyksellä – tai sitten ne eivät ole koskaan edes poistuneet esiintymisareenoilta.

Yksi asia kuitenkin pysyy: Dead Kennedysin kulta-aikojen (1978–86) kokoonpanoa ei comeback-keikoilla nähdä. Yhtyettä oli pyydetty esiintymään Chicagon Riot Fest -tapahtumaan, mutta entisaikojen laulaja Jello Biafra torpedoi hankkeen. Asiasta uutisoi Consequence of Sound.

Riot Festillä on tähän asti ollut melko hyvä osumatarkkuus reunionien suhteen. Ehdoton sulka tapahtuman hattuun tuli, kun vanhojen aikojen Misfits nousi lavalle Denverissä järjestetyillä festareilla viime vuonna. Myös muun muassa The Replacements kasasi rivinsä Riot Fest -keikkaa varten vuonna 2013.

Dead Kennedysin paluu olisi tietysti ollut ainakin yhtä suuri ihme kuin Misfits-reunion – ovathan Biafra ja muu yhtye käyneet katkeria oikeustaisteluja maksamattomista rojalteista sekä yhtyeen tuotannon oikeuksista. Dead Kennedys kasasi rivinsä ilman Biafraa vuonna 2001, ja yhtyeen nykyversio keikkailee edelleen.

Lisää luettavaa