Tämä kelpaisi kyllä: Princen levyt saattavat tulla lähiaikoina kuunneltavaksi Spotifyyn ja Apple Musiciin

10.1.2017 17:07

Oletko joskus yrittänyt löytää Princen levyjä Spotifysta, Apple Musicista tai Deezeristä? Sitten olet varmaan huomannut, että ei onnistu: Purple Rainit ja When the Doves Cryt ovat tarjolla ainoastaan Jay Z:n Tidal-palvelussa (ja sielläkin ne olivat Princen edunvalvojien mukaan luvatta). Prince oli esimerkillisen innokas poistattamaan musiikkiaan jopa Youtubesta – asia, mihin harva artisti vaivautuu.

Nyt tilanteeseen saattaa olla tulossa muutos. Bloomberg uutisoi, että Princen perikunta on päässyt pitkälle neuvotteluissa Spotifyn ja Applen kanssa ja on mahdollista, että hänen purppuraisuutensa albumit lisätään yhtiöiden palveluihin jo 12. helmikuuta järjestettävän Grammy-gaalan alla. Gaalassa järjestetään ilmeisesti jonkinlainen kunnianosoitus edesmenneelle musiikkinerolle, ja moinen näkyvyys oletettavasti kasvattaa Princen levyjen kysyntää.

Tässä voi tietenkin pohtia, mitä mieltä artisti itse olisi asiasta mikäli olisi vielä elossa – Prince ei ihan tuosta noin vain musiikkiaan jaellut eikä hän ollut lainkaan tyytyväinen Spotifyn ja kumppaneiden sopimuksiin. Mutta olisihan tämä samalla toteutuessaan ilouutinen tuhansille Spotifyn ja Apple Musicin käyttäjille.

Tämän jälkeen voitaisiinkin jäädä odottelemaan, että Universal esittelisi, mitä kaikkea pöytälaatikkoon unohtunutta musiikkia Princen jäämistöstä onkaan löytynyt.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa