Ilmoitus: Vain elämää -kauden kaikki tähdet loistavat risteilyllä

Chisu, Lauri Tähkä, Suvi Teräsniska, Hector, Mikael Gabriel, Mikko Kuustonen ja Anna Puu esiintyvät Eckerö Linen m/s Finlandialla.

[ILMOITUS]

Vain elämää -ohjelman artistit astelivat eilen ensimmäistä kertaa yhdessä rintamassa median eteen. Chisu, Lauri Tähkä, Suvi Teräsniska, Hector, Mikael Gabriel, Mikko Kuustonen ja Anna Puu kertoivat Eckerö Linen Vain elämää -risteilyllä syksyllä alkavasta tuotantokaudesta.

”Yhteys porukan välillä syntyi heti. Jokaisella tuntui olleen oma vahvuusalue ryhmässä”, Anna Puu kommentoi seitsikon kemiaa.

Nelosen lehdistötiedotteessa lupailtiin 16. syyskuuta alkavan kauden olevan ”supertunteikas”. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, asiasta ei liene kysymystäkään. Lauri Tähkän päivällä alkavan Vain elämää -kauden kaikki jaksot esitetään suorana Eckerö Linen m/s Finlandian fanikatsomossa, jossa supertunteikkaasta viihteestä pääsee nauttimaan supertunnelmassa.

”Itkua on luvassa”, Suvi Teräsniska naureskeli tulevasta kaudesta, jonka kuvauksissa muutama artisti jopa loukkasi itsensä.

Pelkkiin ”kisakatsomoihin” ei tarvitse tyytyä, sillä kaikki Vain elämää -artistit myös esiintyvät m/s Finlandialla. Chisu aloittaa Vain elämää -konserttien sarjan vielä kauden ollessa käynnissä. Elektronissävytteistä ja eteeristä popia esittävän Chisun neljäs albumi, Polaris (2015), toi yhden Emma-patsaan lisää artistin kokoelmiin ollen kriitikoiden valinta. Ihana– ja Tähdet-hittien lisäksi 15. lokakuuta on tietenkin luvassa poimintoja muiden Vain elämää -tähtien katalogista.

Mikko Kuustonen on tv:stä tuttu jo aiemminkin, muun muassa Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman vakiopanelistina. Kuustonen yhdessä Hectorin kanssa edustaa alkavan Vain elämää -kauden konkariosastoa. Molempia voi hyvällä omallatunnolla kutsua suomalaisen pop- ja rockmusiikin grand old maniksi. Suurimmat hittinsä, kuten Kaktusviinaa ja Enkelit lentää sun uniin, 1990-luvun alussa kirjoittanut Kuustonen esiintyy m/s Finlandialla 11. marraskuuta – jolloin nähdään myös kauden päätösjakso –, ja vielä toistamiseen yhdessä Hectorin kanssa myöhemmin vahvistettavana päivänä.

Suomiräpin pahoihin poikiin lukeutuvan Mikael Gabrielin suorasanaisuutta on varmasti jännitetty myös Vain elämään kulisseissa. Suomalaista kultalevyhistoriaa Versus-levyllään (2015) tehnyt MG tunnetaan myös yhteistyöstään Cheekin, JVG:n ja lukuisten muiden eturivin räppärien kanssa. Tuoreimpana alueenvaltauksenaan Mikael Gabriel on harpannut rytisten elokuvan pariin, ja artisti-näyttelijän elokuvat, Pahan kukat ja Bodom, pyörivät teattereissa tänä syksynä. Karismaattinen esiintyjä nähdään m/s Finlandialla 18. marraskuuta.

Idolsin jälkeen upean soolouran tehnyt Anna Puu laulaa suurten tunteiden popkappaleita rakkaudesta. Näitä on luvassa m/s Finlandialla 16. joulukuuta, ja on mielenkiintoista miten Anna Puu ottaa esimerkiksi Chisun ja Mikael Gabrielin elektronisempia kappaleita omaan vahvasti akustiseen kitaraan nojaavaan maailmaansa.

Suomalaisen folkrockin suurille lavoille tuonut Lauri Tähkä on ehtinyt saavuttaa koko 2000-luvun kestäneellä urallaan lähes kaiken. Oikeastaan Vain elämää on ainoa mieleen tuleva puute ansiolistalta, joten sekin on nyt hoidossa. Tähkän pohjalainen pilke silmäkulmassa riittää valaisemaan isommankin salin. Artisti esiintyy m/s Finlandialla 5. tammikuuta.

Tämän hetken suosituimpiin iskelmälaulajiin lukeutuva Suvi Teräsniska sai kesällä tunnustusta alalla myös Iskelmä-Finlandia-palkinnolla. Vain elämää -kauden pyöriessä syksyllä televisiossa Teräsniska viettää äitiyslomaa, mutta palaa lavalle ensi vuoden puolella m/s Finlandialla 17. helmikuuta.

Eckerö Linen m/s Finlandian syyskauden ohjelmistossa on Vain elämää -artistien lisäksi myös paljon muuta ohjelmaa. Mainittakoon esimerkiksi Jukka Poika (16.9.), Teflon Brothers (23.9.), Anna Abreu (7.10.), Evelina (14.10.) ja Hanna Pakarinen (3.11.). Tutustu koko ohjelmistoon tästä klikkaamalla.

Vain elämää -jaksojen livestudiot m/s Finlandialla:
16.9. Lauri Tähkän päivä
23.9. Chisun päivä
30.9. Mikael Gabrielin päivä
7.10. Hectorin päivä
14.10. Suvi Teräsniskan päivä
21.10. Mikko Kuustosen päivä
28.10. Anna Puun päivä
4.11. Encore-päivä
11.11. Kaikki biisit -jakso

Vain elämää -tähtien konsertit m/s Finlandialla:
15.10. Chisu
11.11. Mikko Kuustonen
18.11. Mikael Gabriel
16.12. Anna Puu
5.1. Lauri Tähkä
17.2. Suvi Teräsniska
TBA Hector & Mikko Kuustonen

[ILMOITUS]