Artisti: Yngwie Malmsteen

Millaista on laulaa Yngwie Malmsteenin bändissä? ”Hän osasi olla sekä kiva että kusipää”, Göran Edman kertoo

Varmasti jokainen meistä herää joskus keskellä yötä pohtimaan, millaista oikein olisi tehdä duunia Yngwie Malmsteenin kanssa. Vain harva saa tähän kysymykseen omakohtaisen vastauksen, mutta onneksi meillä on sisäpiirin lähteitä, jota kykenevät valaisemaan asiaa omien kokemustensa pohjalta. Yksi tällainen on laulaja Göran Edman.

Graham Bonnet kertoo, etteivät hänen ja kitarajumala Yngwie Malmsteenin tiet eronneet sopuisasti – ”Hän kävi kurkkuuni kiinni”

Rainbow’n ja Alcatrazzin laulajana tunnettu Graham Bonnet on vuosien varrella tehnyt yhteistyötä lukuisten legendatason muusikoiden kanssa. 1980-luvun puolivälin paikkeilla mies pestasi aloittelevan kitaralegenda Yngwie Malmsteenin Alcatrazziin. Lupaavasti alkanut yhteistyö päättyi kuitenkin lopulta vähemmän mukavissa merkeissä.

Kyllä lähtee: Nuno Bettencourt, Yngwie, Steve Vai, Zakk Wylde ja Brian May Bohemian Rhapsodyn kimpussa

Jösses, mitä kaikkea ne tämän karanteeniajan aikana keksivätkään. Kitaristisuuruudet Steve Vai, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, Tosin Abasi ja Nuno Bettencourt viettivät tovi sitten yhdessä aikaa Generation Axe -kepittäjäkiertueella, ja veijarien ohjelmanumeroihin kuului instrumentaaliversio Queenin ikivihreästä Bohemian Rhapsodysta. Nyt maestrot pääsivät esittämään biisistä myös kotistudioversion, ja mukaan on saatu itse päällikkö Brian May.

Mikäli taidokas kitaratulitus ja Deep Purple ovat sydäntäsi lähellä, niin tässäpä olisi katsastamisen arvoinen veto tarjolla

Vuonna 2016 kitaransoiton ilosanomaa levitettiin Generation Axe -lipun alla kiertueella, jonka vetonauloina häärivät armoitetut kitarajumalat Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne), Nuno Bettencourt (Extreme) sekä Tosin Abasi (Animals As Leaders). Rundi herätettiin uudelleen henkiin vuonna 2017, jolloin poppoo tallensi edesottamuksiaan livealbumin muotoon Pekingissä, Kiinassa.

Yngwie Malmsteen kertoo vaatimattomasti, miten hän pelasti Fender-kitarayhtiön 1980-luvulla

Yngwie Malmsteenin ego ei osoita kutistumisen merkkejä. Maineikas ”more is more” -muusikko vieraili Guitar.comin haastateltavana kertomassa tuoreesta Blue Lightning -coverlevystään, ja miehellä riitti tarinaa myös Stratocaster-arvostuksestaan. Sekä siitä, miten hän oman käsityksensä mukaan pelasti koko Fender-yhtiön 1980-luvun alussa.