Artisti: Yngwie Malmsteen

Ex-Yngwie Malmsteen -solisti väittää, että hänet heitettiin ulos kitaristin keikalta – Malmsteen kiistää: ”Jotkut ihmiset ovat sairaita”

Ruotsalaisen kitaravirtuoosi Yngwie Malmsteenin yhtyeen entinen laulaja Jeff Scott Soto väittää, että häntä pyydettiin poistumaan entisen ”pomonsa” hiljattaiselta keikalta Kaliforniassa. Laulajan mukaan keikka uhattiin perua mikäli hän ei poistuisi paikalta. Malmsteen kiistää väitteet.

Näin lähtee Yngwie Malmsteenilta Smoke on the Water – mitä mahtaa Blackmore tulkinnasta tuumata

Jos olet ihmetellyt, millaisessa keikkavedossa Yngwie Malmsteen on nykypäivänä, niin tässä on vastaus. Ruotsin virallinen kitarajumala konsertoi pari päivää sitten Yhdysvaltain Harrisburgissa, ja esityslistalla oli muun muassa Deep Purplen iänikuinen Smoke on the Water. Malmsteen on toki myös levyttänyt biisin vuoden 2019 Blue Lightning -coveralbumilleen.

Varoitus: älkää häiritkö Yngwie Malmsteenia lentokoneessa, ellette halua, että helvetti pääsee valloilleen

Aina joskus muusikot päätyvät tilanteisiin, joiden muisto seuraa asianosaisia vuosikymmenet. Muistellaanpa vaikka Keith Moonin uima-allastempausta, Elviksen tv-ampumisjupakkaa ja Axl Rosen takahuonekiukutteluja. Yngwie Malmsteenilla yksi tällainen tapaus nähtiin vuonna 1988, kun mies menetti täysin malttinsa lentomatkalla – ja kuvioon liittyy myös nykyään Stratovariuksessa operoiva Jens Johansson.

Europe-rumpali muistelee koe-esiintymistään Yngwie Malmsteenin bändiin – ”Hän oli vihainen siitä vielä viisi vuotta jälkeenpäin!”

Ruotsalaisen hard rock -pioneeri Europen riveissä rummuttava Ian Haugland oli ehdolla Yngwie Malmsteenin yhtyeeseen 1980-luvun alussa. Asiat etenivät jopa siihen pisteeseen, että miehelle tarjottiin paikkaa heti vuoden 1982 koe-esiintymisen jälkeen, mutta Yngwien ja basistinsa käytös jamien aikana saivat tämän kieltäytymään kunniasta. Hauglandin kertoman mukaan Malmsteen kantoi tästä kaunaa vielä vuosia myöhemminkin.