Demoefekti 1/2022

7-Legged Moose

Vuoden ensimmäisessä Demoefektissä 7-Legged Moose, Toinen todellisuus, Leevi ja Traitors Among Us.

7-LEGGED MOOSE

7-Legged Moose on joensuulainen instrumentaalirockyhtye. Overthinker rakentuu hitaasti, mutta määrätietoisesti yhdistellen Monon tyylistä post rockia steelydanmaiseen melodisuuteen. Biisin dynamiikan ja tempon muutokset ovat erittäin tyylikkäitä ja toimivia. Sävellyksellisesti Overthinker on poikkeuksellisen hyvää instrumentaalimusiikkia, eikä soitossa ja soundeissakaan ole minkäänlaista moitteen sijaa. Jazzahtava instrumentaaliproge ei ehkä ole kaikkein kaupallisinta musiikkia, mutta 7-Legged Mooselle toivoisi kansainvälistä menestystä, sillä bändi on genressään aivan erinomainen.

facebook.com/7leggedmoose

TOINEN TODELLISUUS

Kangasalan Toinen todellisuus soittaa iskelmällistä suomirockia. Lapuan virran varrella kertoo yhtälailla kaipuusta kotiseudulle kuin elämän rajallisuudestakin. Pelkistetty ja tyylikäs sovitus jättää sanoituksille sopivasti tilaa. Sävellyksenä Lapuan virran varrella on perinteinen ja ajaton. Bändi tekee alle kolmessa minuutissa ison vaikutuksen. Jos jostain täytyy valittaa, niin ilman loppupuolen rumpuja ja kitaroita biisi toimisi ehkä vieläkin paremmin. Äänimaailma pysyisi ilman niitä tasapainoisempana, eikä näin hieno sävellys tarvitse minkäänlaista koristetta.

facebook.com/toinentodellisuusyhtye

LEEVI

Seinäjoen Leevi soittaa suomenkielistä rockia. Kunnes kuolema erottaan tummanpuhuvat ja raskaat alternative rock -säkeistöt ja melodiset suomirock-kertsit muodostavat omaperäisen ja toimivan soundin. Soitto pelaa moitteettomasti ja soundit ovat tasapainoiset ja tyylikkäät, joskin kertosäkeiden äänekkääksi miksattu lauluosuus kaipaisi ehkä vähän tukevampaa taustaa. Simppeli kitarasoolo on omaperäinen, kuulostaa erittäin hyvältä ja tukee biisiä sävellyksellisesti. Neljän ja puolen minuutin biisi on ehkä vähän tarvittavaa pidempi, mutta erittäin hyvä näinkin.

facebook.com/leeviband

TRAITORS AMONG US

Tamperelainen Traitors Among Us yhdistelee musiikissaan metalcorea ja elektronista pop-musiikkia. Valitettavasti bändillä ei kumpikaan genre ole kovin hyvin hallussa. Eenie Meenie alkaa ihan lupaavasti kulmikkaiden core-riffien ja valtavien konerumpusoundien yhdistelmällä, mutta sitten biisi lipuu plagioitujen pop-koukkujen pariin, joihin laulajan taidot eivät oikein riitä edes autotunen avustamana. Bändin genrejen yhteensovittaminen tuntuu vielä aika väkinäiseltä. Konsepti on hallussa, mutta toteutus ei. Metalcore-puoli jää pelkäksi mausteeksi ilman oikeita rumpuja ja oikeaa aggressiota.

facebook.com/traitorsamongusfin


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.