Demoefekti 12/2020

Ode Of Disgrace

Tällä kertaa Demoefektissä Ode Of Disgrace, Burning Mindfields, Sleeping at the Cinema ja Tuntematon.

ODE OF DISGRACE

Järvenpään Ode Of Disgrace soittaa napakkaa metalcorea. The Endissä erinomaisen raskaaseen ja tarkkaan soittoon sekoitetaan sopivasti fearfactorymaisia elektronisia elementtejä. Bändi kuulostaa todella hyvältä niin soiton, laulun kuin soundiensakin puolesta. Mistään demosta ei siis ole kyse, vaan täysin valmiista ammattimaisesta musiikista. Sävellyksenä The End on monitahoinen ja luova tinkimättä raskaudesta ja koherenssista. Tämän biisin perusteella Ode Of Disgrace sekä osaa genrensä täysin moitteettomasti että erottuu joukosta omaperäisellä otteellaan. Selkeästi viikon paras.

facebook.com/OdeOfDisgrace

BURNING MINDFIELDS

Burning Mindfields soittaa raskasta alternative rockia. Seitsemänminuuttinen Reaper ottaa aikansa päästä kunnolla alkuun, mutta puolentoista minuutin kohdalla alkava ryttäys on todella vakuuttavaa. Raskaat kitarat ja tyylikkään omaperäinen rumpukomppi luovat vastustamattoman grooven, jota erinomaiset soundit tukevat. Sovituksellisesti Burning Mindfields on aivan poikkeuksellisen taitava yhtye. Vaikka melodiat ja sointukulut toimivatkin hienosti, sävellystä voisi vielä vähän tiukentaa. Laulajan ääni on muuten oikein hyvä, mutta rallikuskienglanti vähän rokottaa yleiskuvaa.

facebook.com/BurningMindfields

SLEEPING AT THE CINEMA

Helsingin Sleeping at the Cinema soittaa 60- ja 70- lukuista progea. Kovin progressiivistahan viisikymmentä vuotta vanhan musiikin soittaminen ei vuonna 2020 ole, mutta ottaa yhtye vaikutteita vähän tuoreemmastakin musiikista. Vaikka bändin soitto onkin retroa, ovat laulajan tyyli ja sanoitukset tätä päivää. Soitto pelaa hyvin ja soundit ovat ihan mukiinmenevät, mutta enempää omaperäisyyttä ja hiomista toivoisi. Sävellys ja sovitus seuraavat liikaa vanhoja kaavoja ja instrumentaaliosiot tuntuvat vähän liian irrallisilta ja itsetarkoituksellisilta.

facebook.com/SleepingatCinema

TUNTEMATON

Järvenpään Tuntematon yhdistelee leonardcohenmaista melankolista laulelmamusiikkia rock ’n’ rolliin punkilla otteella. Kadotetussa ajassa luotetaan sävellyksen ja sanoitusten vahvuuteen ja sovitus on pidetty todella pelkistettynä. Demoefektissä tulee enää harvoin vastaan bändejä joiden äänimaailmassa olisi valittamista, mutta Tuntematon on yksi niistä. Soundit ovat aika epäonnistuneet ja luurankomainen sovitus korostaa ongelmaa. Rakenteeton sävellys sen sijaan kaipaisi jonkinlaista runkoa. Ideoita ja osaamista löytyy, mutta jotenkin lähtökuopissaan olevan vaikutelman bändi vielä jättää.

facebook.com/tuntematonartisti


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.