Demoefekti 1/2016

Vuoden ensimmäisessä Demoefektissä arvioitavana Oppressive, Scars of Solitude, Trail of Life Decayed ja Bears.
8.1.2016 13:40

OPPRESSIVE

Oulun Oppressive sekoittaa thrash metaliinsa death metalia ja hardcorea varsin vaikuttavasti. Seeds of Hate tuo välillä mieleen vanhan Sepulturan, välillä Pro-Painin. Sävellys ja riffit ovat kuitenkin selvää thrashia. Soundit muistuttavat Exodusin uudempaa tuotantoa ja ovat erittäin hyvät ja tasapainoiset. Lauluääni on hyvä ja musiikkiin sopiva, mutta lauluun ehkä toivoisi vähän enemmän kontrollia. Soitto on todella tarkkaa ja vaikuttavaa. Laulusuoritus ei ole ihan samaa tasoa. Erittäin hyvä biisi joka tapauksessa.

facebook.com/oppressivefi

SCARS OF SOLITUDE

Äänekosken Scars of Solitude soittaa oman määritelmänsä mukaan ”pirkkaheviä.” Aika osuva kuvaus, sillä juuri tällaisten melodista heavya soittavien bändien levyjä Suomen periferian supermarketeissa myydään. Soitto on hyvää ja kerrankin kitarasoolosta ropisee selkeästi lisää pisteitä. Soolon kitarasoundi on todella hyvä ja vaikka se on simppeli, tukee se biisiä juuri oikealla tavalla. Kappale on sävellyksenä ja sovituksena hyvä, mutta lopulta tuntuu ehkä vähän liian turvalliselta metallibiisiksi. Vähän liian pirkkaheviä. Lupaava bändi kuitenkin.

facebook.com/ScarsofSolitudeFI

TRAIL OF LIFE DECAYED

Tampereen Trail of Life Decayed tuo vahvasti mieleen Lamb of Godin niin sävellyksen kuin sovituksenkin puolesta. Sanity Dissolved on kuitenkin Lamb of Godin materiaalia simppelimpi biisi ja laulusuoritus menee enemmän deathcoren puolelle. Ääni on sen verran käheä, että laulajan kurkkua käy sääliksi. Biisi toimii ja toteutus on hyvä. Niin sovitus kuin soittokin on korkeaa tasoa. Kitaraosuudet varsinkin ovat erittäin tyylitajuisia. Mitään kovin omaperäistä tai ikimuistoista Trail of Life Decayed ei tällä demolla kuitenkaan tarjoa.

facebook.com/trailoflifedecayed

BEARS

Joensuun Bears ei viime vuoden alkupuolen demollaan täysin vakuuttanut. Separationilla haetaan samankaltaista Kevin Tihista’s Red Terrorin mieleen tuovaa indie americana -soundia kuin ennenkin, mutta instrumentaatiossa on otettu iso harppaus eteenpäin. Soitto tuntuu luontevalta ja ammattiaitoiselta ja soundit ovat biisin lopettavaa turhaa kitarasooloa lukuunottamatta kohdallaan. Laulukin on selvästi viime demoa parempaa ja itsevarmempaa. Bearsia kuitenkin vaivaa sama perusongelma kuin ennenkin. Bändi rakentaa liian paljon ei kovin hyvien sanoitusten varaan.

facebook.com/bearsorchestra


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa