Demoefekti 17/2022

Indemon

Tällä kertaa Demoefektissä Indemon, Survive the Silence, Night After ja Surfing Lucifers.

INDEMON

Indemon mainitsee vaikutteikseen muunmuassa Slayerin, Entombedin ja Sepulturan. Siitä saa jo aika hyvän käsityksen bändin tyylistä. Ground Zero potkaisee käyntiin kuin DCLXVI:n aikainen Entombed-ralli ja ennen pitkää Sepultura-vaikutteetkin alkavat käydä ilmi niin laulun kuin riffienkin kautta. Soitto pelaa erinomaisesti, laulu kuulostaa hyvältä, riffit potkivat, eikä kappalerakenteessakaan ole valittamista. Ysärimetallin ystävien kannattaa ehdottomasti pitää nimi mielessään. Viikon paras.

facebook.com/indemonband

SURVIVE THE SILENCE

Oulun Survive the Silence soittaa kulmikasta alternative rockia. Soitto pelaa ja soundit ovat ihan mukiinmenevät, mutta sekä sävellys että sanoitukset tuntuvat turhankin kulmikkailta. Lyric video vielä alleviivaa “Stained glass holds sway over time to time phase out into another same as always” -tyylisten sanoitusten sattumanvaraisuutta. Teknisesti bändillä on homma hyvin hallussa, mutta kuulijalle pitäisi joko jättää jonkinlaista tarttumapintaa tai sitten viedä kokeellisuutta selvästi pidemmälle. Tällaisenaan tästä on vähän vaikeaa saada otetta.

facebook.com/survivethesilence

NIGHT AFTER

Oulun Night After soittaa Placebon tyylistä melodista rockia. Kertsin perusteella vaikutteita on taidettu ottaa New Orderiltakin. Soundit ovat todella selkeät ja miellyttävät, mutta ehkä lopulta vähän liian kliiniset ja elektroniset siihen nähden että sävellyksenä Tear Me Apart on aika klassinen rock-biisi. Lopputulos kuulostaa laadukkaista soundeistaan huolimatta lopulta vähän luonnosmaiselta. Soitto pelaa ja kolmen minuutin kompakti biisi toimii. Vähän isompia koukkuja ja melodisempaa laulusuoritusta silti jää kaipaamaan.

facebook.com/nightafterband

SURFING LUCIFERS

Uudenkaupungin Surfing Lucifers soittaa vapaamuotoista stoner rockia. Laulu on miksattu taustalle ja kitarat etualalle. Kitaramelodiat kuulostava hyvältä, mutta lopulta sävellyksenä biisi jättää vähän keskeneräisen vaikutelman. Huonosti toisiinsa sopivia osioita on liitetty yhteen edes yrittämättä löytää niihin minkäänlaista koherenssia. Soitto pelaa selvästi erinomaisesti ja mukaan mahtuu hyviäkin ideoita, mutta jonkinlaista laatukontrollia ja punaista lankaa toivoisi.

facebook.com/surfinglucifers


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.