Demoefekti 19/2021: Vies Vignette, Murkdweller, Janyard, Baron

Vies Vignette

VIES VIGNETTE

Vies Vignette on retrohenkinen kahden hengen bändi. Soundit nojaavat niin 60-luvun kokeilevampaan pop-musiikkiin kuin 90-luvun indieenkin. Asperitas on erittäin onnistunut niin sävellyksenä kuin sovituksenakin. Helppoja koukkuja biisi ei tarjoa, mutta se on kuitenkin melodisesti oivaltava ja rakenteeltaan tasapainoinen. Unenomaiset 60-luvun soundit sopivat hitaasti rakentuvaan biisiin erinomaisesti. Vastaavaa ei Demolaariin juurikaan tipu, mutta retroilustaan huolimatta Vies Vignette on jotenkin erittäin hyvin tähän aikaan sopivaa musiikkia. Kaikin puolin onnistunut kappale.

facebook.com/viesvignette

MURKDWELLER

Black metalissa yhden miehen bändit eivät ole mikään ihmeempi erikoisuus. Kun kyseessä ei ole elektroninen musiikki, on bändisoundin luominen yksin kuitenkin monelle yhtyeelle haaste. Sitä se on jossain määrin yksihenkiselle Murkdwellerillekin. Kunnollista groovea tai mättöä bändi ei oikein saa aikaan. Sen sijaan sävellyksenä vähän Nachtmystiumia muistuttava The Blade on erittäin hyvä. Sointukulut ja laulumelodiat ovat erittäin luontevia ja hyvin rakennettuja. Potentiaalia riittäisi vaikka mihin, mutta voisi kannattaa vielä kerätä lisää porukkaa mukaan.

facebook.com/murkdweller

JANYARD

Janyard on perustettu jo neljännesvuosisata sitten ja kokemuksen kuulee. Soitto pelaa yhteen moitteettomasti ja soundit ovat hyvät ja tasapainoiset. Biisinä Get in the Line yhdistelee perinteistä rock ’n’ rollia, 80-luvun AOR:ää ja Weezer-tyyppisiä melodioita. Sovituksellisesti mukaan ollaan ympätty myös steelydanmaisia kitaramelodioita. Jos biisi on sävellyksen ja sovituksen puolesta erittäin hyvä, kompastuu se laulusuoritukseen. Englannin ääntäminen ei ole kovin korkeaa tasoa ja sanoituksetkin ovat vähän kliseiset. Oikein hyvä biisi ja hyvä kertosäe, joten jää selkeästi plussan puolelle.

facebook.com/Janyard

BARON

Helsingin Baron kertoo saatteessa soittavansa old school death metalia. Sävellyksellisesti Vacant Stares into the Soul of Our Convictionissa on kuultavissa ainakin Entombedin tyylistä hitaampaa jyräystä ja venommaista bläkkikseen nojaavaa kitarointia. Valitettavasti äänimaailmankin puolesta meno on aika old schoolia. Viime vuosikymmenien kehitys äänitys- ja miksaustekniikoissa ollaan jätetty täysin huomiotta. Biisinä yli yhdeksänimuuttinen Vacant Stares on paikoin toimiva, mutta liian epäyhtenäinen. Äärimmäisyyksiin viety kaikuefekti saa laulun kuulostamaan täysin muusta biisistä irralliselta.

facebook.com/baronhki


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.