Demoefekti 2/2021

Tällä kertaa Demoefektissä Fucking Hands, Slash the Smile, BloodBlind ja Felipe Romero.

FUCKING HANDS

Temmeksen Fucking Hands soittaa EyeHateGodin ja Acid Bathin tyylistä sludgea. Mainittuihin verrattuna temmesläisten äänimaailma on kuitenkin helpommin lähestyttävä, ehkä liiankin. Neliminuuttinen Praise on musiikkityyliin nähden aika kompakti pläjäys. Biisi toimii sävellyksenä moitteettomasti ja kertsi on karjutusta laulustaan huolimatta jopa aika tarttuva. Vähän tukevampia soundeja ja kaoottisempaa meininkiä vielä toivoisi, mutta ei näin hyvin soitetusta ja sävelletystä ja vielä omaperäisestäkin biisistä enempää viitsi valittaa. Viikon paras.

facebook.com/fakinhands

SLASH THE SMILE

Slash the Smile soittaa esimerkiksi Lamb of Godiin verrattavaa groove metalia. Varsinkin laulusuoritus ja kitaramelodiat muistuttavat virginialaisia. Tempot ovat korkeita, riffit raskaita ja panteramaisia koukkujakin löytyy. Soitto pelaa mallikkaasti ja soundit ovat hyvät ja selkeät. Kolmen ja puolen minuutin biisi on lopulta kuitenkin auttamatta ylipitkä. Kumpaakaan kitarasooloista ei ainakaan olisi tarvittu. Biitsillä kuvattu musiikkivideo on sopivan camp-henkinen. Taustalla bändistä täysin piittaamatta aikaa viettävä lapsiperhe on nice touch.

facebook.com/SlashtheSmileBand

BLOODBLIND

Helsingin BloodBlind soittaa keskitempoista groove metalia. Särökitaroiden tykitys on mukavan tarkasti soitettua ja aggressiivista ja äänimaailma on pidetty Pro-Painiin verrattavan pelkistettynä ja selkeänä. Kaiken turhan puuttuminen lisää muutenkin raskaiden riffien iskua. Jos toteutus onkin mallikasta, biisinä Redacted ei ole yhtä hyvä. Siinä ei oikein ole minkäänlaista tarttumapintaa eikä koukkuja. Kertosäkeessäkään ei juuri ole melodiaa. Näin pelkistetty tausta vaatisi vähän luovempaa laulusuoritusta.

facebook.com/BloodBlind

FELIPE ROMERO

Helsingissä asuvan kolumbialais-italialaisen laulajan Felipe Romeron Bom Dia – Noche Buena on kesämusiikkia sellaisia bileitä varten joita ei ensi kesänä ehkä vielä vietetä. Biisi on kevyt, tanssittava ja miellyttävä, mutta lopputulos on ehkä kuitenkin vähän taustamusiikkimainen. Kertosäe on tarttuva ja Romero laulaa hyvin, mutta taustat ovat liian geneeriset ja simppelit. Osaamista löytyy, mutta yritystä pitäisi olla enemmän.

facebook.com/philsogoodfelipe


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.