Demoefekti 20/2018

Niinistö ja Liskojengi

Tällä kertaa Demoefektissä Niinistö ja Liskojengi, Hated, Narration ja Teitä palveli: Myyjä.

NIINISTÖ JA LISKOJENGI

Niinistö ja Liskojengin pop punk on esimerkiksi Green Dayhin tai Alkaline Trioon verrattuna vähän raaempaa ja punkimpaa. Tarttuvuutta ja sävellystä ei kuitenkaan olla jätetty taka-alalle. Luuseri on 80-lukuisine melodioineen ja mukaansatempaavine kertosäkeineen erinomainen biisi. Tällä bändillä on omaperäinen, täysin teeskentelemätön ote, soitto ja laulu toimivat moiteettomasti, soundit ovat tasapainoiset ja miellyttävät, ja mikä tärkeintä: alle kolmen minuutin biisiin ei ole jätetty yhtään ylimääräistä osaa. Mitä tässä enää enempää haluaisi? Viikon paras bändi.

facebook.com/NLJyhtye

HATED

Tampereen Hated soittaa Slayeria muistuttavaa, mutta ehkä vielä vähän tylympää ja pelkistetympää thrashia. Soundit ovat aika raa’at, mutta laulusuoritusta lukuunottamatta toimivat ja hyvin miksatut. Soitto on todella tiukkaa ja taitavaa. Nopeatempoisissa riffeissä on voimaa, joskaan mitään mitä ei jo Slayerin tai The Hauntedin levyillä oltaisi kuultu ei ole tarjolla. Kitarasoolo on hienosti soitettu ja biisiin juuri sopivan päätön. Kaikin puolin erinomaisesti toimivaa thrashia. Ainoastaan lauluun toivoisi lisää voimaa.

facebook.com/hatedheavymetal

NARRATION

Joensuun Narration yhdistelee Motörhead-paahtoa ja mutkikasta progemetallia aika mielenkiintoisella tavalla. Laulusuoritus on vähän kömpelö hiljaisemmissa kohdissa, mutta vauhtiin päästessään laulaja kuulostaa Dream Theaterin James LaBrielta ja homma toimii erinomaisesti. Sävellyksenä Maniaa viedään vähän liian moneen suuntaan ilman varsinaista ydintä. Ei mitenkään yllättävä vika vasta 2017 perustetulle progebändille, mutta kunhan Narration oppii, ettei kaikkea mitä osataan tarvitse laittaa samaan biisiin tai käyttää ollenkaan, pääsee jo näinkin erittäin hyvä bändi seuraavalle tasolle.

facebook.com/narrationband

TEITÄ PALVELI: MYYJÄ

Teitä palveli: Myyjän musiikkia on Sikapaskiaisen perusteella vaikea lokeroida mihinkään tiettyyn genreen. Laulusuorituksen puolesta verset vuorottelevat apulantamaisen ilmaisun ja ekan levyn aikaisen Limp Bizkitin välillä. Taustoissa sen sijaan luotetaan siihen, että nopeutettu Sweet Dreams -riffi on sen verran hyvä idea, että soitetaan sitä sitten koko biisi. Soitto on aika horjuvaa ja soundit demomaiset, mutta isoin ongelma on sävellyksessä. Biisin perusidea on ihan hyvä, mutta kertosäettä (jos sitä voi sellaiseksi sanoa – toisella kierroksella eri sanat) ei olla kauheasti jääty miettimään.

facebook.com/teitapalvelimyyja


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.