Demoefekti 22/2019

Aina

Tällä kertaa Demoefektissä Aina, Meille, Everture ja MilaN.

AINA

Lahtelais/Jyväskyläläinen Aina ilmoittaa saatteessaan soittavansa suomenkielistä metalcorea ja sekoittavansa musiikissaan raskaita riffejä sekä helposti lähestyttäviä melodioita. Jos Raiteen perusteella itse ennemmin kategorisoisin bändin alternative metaliksi, osuu jälkimmäinen määrite täysin kohdalleen. Kompressoitujen ja kivenkovien riffien ja melankolisten suomalaisten melodioiden yhdistelmässä on jotain samaa kuin Trio Niskalaukauksen musiikissa, vaikka Aina vähemmän mättölinjaa onkin. Biisi on niin sävellyksen, soiton kuin soundiensakin puolesta aika lailla täydellinen. Viikon paras.

facebook.com/ainahcee

MEILLE

Helsingin Meillen tummanpuhuva synthwave tuo niin soundeiltaan kuin sävellykseltäänkin vahvasti mieleen 80- ja 90-lukujen taitteen, esimerkiksi Depeche Moden Violatorin. Ladytronia ja Fever Rayta muistuttavat soundit ovat kuitenkin modernit ja rikkaat. Laulajan ääni sopii äänimaailmaan täydellisesti. Biisi luo tunnelmaa todella hyvin ja siinä on kauniita melodioita, mutta Depeche Moden tai New Orderin omaperäisyyteen tai tarttuvuuteen ei olla ylletty. Joka tapauksessa erittäin hyvä sävellys täysin moitteettomalla toteutuksella.

facebook.com/meillemusiikki

EVERTURE

Kokkolan Everture soittaa jonkinlaista alternative metalin ja power metalin yhdistelmää. Paperilla konsepti kuulostaa oudolta, mutta käytännössä bändi saa mahtipontiset melodiansa ja raskaat groovensa sopimaan aika hyvin yhteen. Soitto ja laulu ovat erittäin hyvää tasoa, mutta vaikka englannin ääntäminen sujuukin, tuntuvat sanoitukset aika satunnanvaraisilta ja enemmän soundiin kuin sanomaan nojaavilta. Soundit ovat raskaat, tasapainoiset ja ammattimaiset. Vaikka toteutus onkin erinomainen, toivoisi sävellykseen ja varsinkin sanoituksiin vielä enemmän harkintaa. Lupaava bändi joka tapauksessa.

facebook.com/evertureband

MILAN

Helsingin MilaN on Mila Nissisen projekti, jossa hän säveltää, sanoittaa ja laulaa biisinsä. Tavoitteena on yhdistää soivia melodioita nykyaikaisiin soundeihin. Puolet siitä on saavutettu aika hyvin, sillä Kohti uutta maailmaa on melodisesti hyvä ja mukaansatempaava kappale. Soundit sen sijaan ovat todella demomaiset. Enimmäkseen mennään konesoundien preseteilla, mutta välillä sekoitetaan mukaan halpisversioita noin vuoden 2008 Crystal Castlesin ja Pictureplanen studiokikoista. Nykyaikaisista soundeista ei päästä puhumaan. Myös sanoituksia kannattaisi vielä viilata, mutta itse biisi on hyvä.

facebook.com/MilaNSuomi


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.