Demoefekti 25/23: Seventine, Love Bird, Giant Palms, Afternoon Astronauts

19.6.2023 14:03

SEVENTINE

Suomessa on tällä hetkellä erittäin elinvoimainen metalcore-skene. Siitä yhden esimerkin lisää tarjoaa Etelä-Savon Seventine Pieces-biisillään. Kappale potkaisee käyntiin erittäin napakalla riffillä, eikä karjutun ja melodisemman laulun välillä vaihteleva biisi tuota pettymystä. Puhtaan laulun melankoliset ja erikoiset melodiat tuovat introspektiivisempaa vaihtoehtoa nyrkit pystyssä mukanalaulettaville metalcore-kertseille. Sävellys, soitto, laulu ja soundit kaikki toimivat moitteettomasti. Ainoa valituksen aihe on jotenkin mekaanisen kuuloiset rummut. Vähän dynaamisempaa soittoa toivoisi.

instagram.com/seventineband_official

LOVE BIRD

Lohjan Love Bird kuvaa itseään saatteessaan alternative rockia / grungetyyppistä melodista musiikkia soittavaksi yhtyeeksi. Kuvauksesta saa erittäin hyvän käsityksen siitä mitä Anxiousilta odottaa. Kaikuefektejä ja melankolisia melodioita hyödyntävä kappale tuo heti mieleen Alice in Chainsin ja Soundgardenin, joskin alle kolmeminuuttinen pelkistetty biisi muistuttaa sovituksensa ja melodioidensa puolesta myös alkuaikojen Placeboa. Anxious toimii erittäin hyvin ja sisältää hienoja melodioita. Soundit jäävät kuitenkin vielä vähän demomaisiksi ja laulusuoritus vaisuksi.

facebook.com/pelko1818

GIANT PALMS

Helsingin Giant Palmsin Money Making Machines polkaisee käyntiin James Bondin tunnaria muistuttavalla bassokuviolla. Muutenkin biisi hyödyntää 60-lukuisia retroviboja, joskin 90-luvun alternative rockin otteella. Bändillä on hyvä soundi ja soitto pelaa, mutta siihen hyvät uutiset Money Making Machinesin perusteella rajoittuvat. Neliminuuttinen biisi on liian pitkä eikä sisällä minkäänlaisia koukkuja. Vokalistin suoritus ei yllä muun bändin tasolle niin laulamisen kuin englannin kielenkään puolesta. Työtä riittää vielä, mutta soiton ja soundien puolesta bändillä on ammattimainen ote.

instagram.com/giantpalms_band

AFTERNOON ASTRONAUTS

Korona-aikoina perustettu uusi helsinkiläinen hard rock -bändi Afternoon Astronauts tarjoaa Lockdownilla todella retroa meininkiä cow belliä ja rokkikukkokiekumista unohtamatta. Energiaa ja innostusta riittää, mutta niin myös uuden bändin ongelmiakin demomaisesta äänimaailmasta keskivertoon ja ylipitkään sävellykseen. Tarpeeton ja loputtoman tuntuinen kitarasoolo on niinikään täysin ylipitkä. Alicecoopermainen perinteinen rock misfitsmäisellä otteella on kuitenkin konseptina vuonna 2023 varsin tervetullut. Ehkä tämä ajan mittaan saadaan myös toimimaan.

facebook.com/afternoonastronautsofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa