Demoefekti 26/2019

Ajatusrikos

Tällä kertaa Demoefektissä Ajatusrikos, Kiusa, Tulipää ja Twin Flame.

AJATUSRIKOS

Turun Ajatusrikos soittaa Biohazardin henkistä 90-luvun New York -skeneen nojaavaa groovaavaa hardcorea. Sanat ovat kuitenkin suomeksi ja soundit nykyaikaa. Äkäinen puhelaulu ja modernin murisevat kitarat tuovat paikoin mieleen King 810:n, mutta sävellyksellisesti ollaan lähempänä esimerkiksi Biohazardia tai Pro-Painia. Kahden minuutin rypistys on kompakti niin sävellyksenä kuin sovituksenakin ja bändi keskittyykin tekemään jokaisen biitin mahdollisimman iskeväksi. Siinä onnistutaan kiitettävästi ja Ajatusrikoksesta paistaa läpi periksiantamattomuus ja ehdottomuus. Viikon paras.

facebook.com/ajatusrikos

KIUSA

Et saa kiinni on Kiusan debyyttibiisi, joka julkaistiin 24.5. Kyseessä on siis erittäin tuore bändi. Heti ollaan kuitenkin päästy asian ytimeen, sillä biisin kasarihenkinen punk on todella mukaansatempaavaa. Sävellyksessä on hienoja melodioita ja sen pelkistetty, mutta tyylikäs sovitus on erittäin onnistunut. Lauluääni on erinomainen ja sopii biisiin täydellisesti. Pientä parantamisen varaakin vielä kuitenkin olisi. Kertosäe voisi olla tarttuvampi ja melodisempi. Rumpusoundit voisivat kuulostaa paremmilta. Kun jo eka biisi on näin hieno, voi jatkosta odottaa hyvää.

facebook.com/kiusayhtye

TULIPÄÄ

Kurikan Tulipää soittaa melodista pop rockia. Arven jättävään soundit ovat todella puhtaat ja miellyttävät, joka toisaalta toimii kertosäkeen taitavan ja tarkan laulusuorituksen kanssa oikein hyvin, mutta toisaalta jättää biisin vähän kliiniseksi. Sävellyksenä Arven jättävää on radioon sopiva, napakka ja hyvin sävelletty kolmen minuutin biisi. Vaikka sitä on todella mukava kuunnella, ei se loputtuaan kuitenkaan jätä arpea tai muutakaan mieleen. Kuitenkin vaikuttava esimerkiksi Kentiin tai Placeboon verrattava pop rock -taidonnäyte.

facebook.com/tulipaavirallinen

TWIN FLAME

Twin Flame mainostaa olevansa ainoa bändi joka tällä hetkellä soittaa kolmen soinnun grungea. Jos tämä nyt ei ehkä ihan sataprosenttinen totuus olekaan, ei Demolaariin usein näin suoraa ysärigrungea kolahda. Nirvanan Bleach, Alice In Chainsit ja Soundgardenit ollaan tarkkaan kuunneltu ja lähdetty versioimaan. Soitto- ja laulutaidon puutteellisuuden vuoksi lopputulos on kuitenkin aika kaoottinen ja sävellyskin turhan pelkistetty. Nirvanahan oli edellä mainituista simppeleintä musiikkia ja sekin useimmiten neljän soinnun bändi. Soundi on hallussa, mutta soittoa ja sävellystä pitäisi petrata.

facebook.com/TwinFlameOfficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.