Demoefekti 38/2021

Ville Pimee
Anu Paananen

Demoefektissä tällä kertaa Ville Pimee, Kyynaamat, Fato ja Kooma & Veela.

VILLE PIMEE

Kuopion Ville Pimee soittaa perinteistä hard rockia. Stranger on pitkä ja kunnianhimoinen Guns N’ Roses -tyylinen power ballad. Biisin dramaattisuutta korostetaan Metallican Turn the Pagea muistuttavalla musiikkivideolla. Niin musiikin kuin videonkin toteutus on edellä mainittuja bändejä kotikutoisempaa, mutta sävellyksenä Stranger on erittäin hyvä ja sen dramatiikka ja aitous välittyvät toimivasti melankolisten melodioiden ja oivaltavien dynamiikan muutosten kautta. Vielä vähän orgaanisempi toteutus voisi auttaa, mutta biisi on erinomainen ja Ville Pimee tarkoittaa sitä mitä laulaa.

facebook.com/villepimeeofficial

KYYNAAMAT

Porvoon Kyynaamat on ennenkin lähettänyt omaperäistä ja sävellyksellisesti erinomaista musiikkiaan Demoefektiin. Bändiä aiemmin vaivanneista toteutuksellisista ongelmistakin ollaan Sulaa sulaa sulaa jään perusteella päästy. Soitto pelaa entistä paremmin ja soundit ovat hyvät, joskin ehkä miksauksessa olisi vielä parantamisen varaa. Biisihän on kuitenkin pääasia ja Sulaa sulaa sulaa jää on aivan erinomainen kappale niin melodisesti kuin sanoituksensakin puolesta. Musiikkivideo ei kyllä ole ihan ammattimaisimmasta päästä.

facebook.com/kyynaamat

FATO

Seinäjoen Fato soittaa stoneriin nojaavaa vanhan koulun hard rockia. Rummut takovat voimalla ja raskaiden riffien väliin ei olla jätetty turhia hengähdystaukoja. Laulajan ääni on kuin Misfitsin aikaisen Danzigin, josta tietysti ropisee runsaasti lisäpisteitä. Soundi, soitto ja meininki ovat siis kohdillaan ja biisikin on sopivasti paahdettu läpi alle kolmessa minuutisssa. Fato olisi varmasti livenä näkemisen arvioinen yhtye, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava ettei Wastelandista paljon jää mieleen sen loputtua.

facebook.com/fato.band

KOOMA & VEELA

Helsinkiläinen tuottaja-artisti Kooma tekee rauhallisen maalailevaa elektronista musiikkia. Oasis muistuttaa sävellyksenä parin kymmenen vuoden takaista chill outia. Vähän retrot sounditkin tuovat vuosituhannen vaihteen mieleen. Taustat ollaan räätälöity sopimaan saumattomasti biisillä laulavan kanadalaisen Veelan ääneen. Toteutus siis toimii. Sävellyksen ja sovituksen puolesta punainen lanka sen sijaan on pahasti hukassa. Biisissä ei ole yhtään vahvaa melodiaa tai koukkua ja osa sovitusratkaisuista on outoja, kuten alun biisin soundiin huonosti istuva kitara johon ei enää palata uudestaan.

facebook.com/koomaofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.