Demoefekti 38/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Heiskanen & Muut, Alo Silver, Temple of Tiernes ja Attitude.
25.9.2022 12:05

HEISKANEN & MUUT

Heiskanen & Muut soittaa perinteistä suomirockia. Niin sanoituksista kuin soitostakin paistaa aitous läpi. Bändi soittaa selvästi juuri sellaista musiikkia kuin itse haluaa. Soitto pelaa, soundit ovat erittäin hyvät ja biisin melodiat ovat mukaansatempaavia ja juuri sopivan melankolisia. Heiskanen & Muut edustaa kaikkea sitä mikä klassisessa suomirockissa on hyvää. Kolmeminuuttinen biisi tekee asiansa selväksi ilman turhia lisäosia. Kirkkaasti viikon paras bändi.

facebook.com/heiskanenlassi

ALO SILVER

Yhden miehen bändi Alo Silver soittaa wolfmothermaista 70-lukuisen retroa rockia. Soitto, rock-kiekuminen ja vauhdikkaasti polkevat rytmit ovat hallussa, mutta mitään ihan hirveän omaperäistä ei projekti Goodbyen perusteella tarjoa. Sävellyksen ja sovituksen puolesta biisi on ammattimaista tasoa, mutta vähän orgaanisempi äänimaailma sopisi retroiluun paremmin. Toinen pieni miinus tulee vähän liian alkeellisesta kitarasoolosta. Silver on kuitenkin selvästi lahjakas muusikko ja on onnistunut soolona luomaan biisiinsä toimivan bändisoundin.

facebook.com/AloSilverOfficial

TEMPLE OF TIERMES

Temple of Tiermes on viitteensä mukaan tehnyt industrial-musiikkiaan jo vuodesta 1995. Valitettavasti soundit tuntuvat jääneen ysärille. Atma Lokahin äänimaailma tuo mieleen Project Pitchforkin kaltaisten bändien synkkien tunnelmien maalailun. Yli kuusiminuuttisen biisin aluksi vaikuttaa että intro ottaa aikansa, kunnes alkaa käydä selväksi ettei biisissä tulekaan tapahtumaan mitään. Temple of Tiermes kutsuu itseään ritual industrial noise duoksi, joten ilmeisesti jonkinlaista transsimaista fiilistä tässä halutaan luoda, mutta aika helpolla bändi on kuitenkin lopulta itsensä päästänyt.

facebook.com/TempleOfTiermes

ATTITUDE

Attitude soittaa suomenkielistä rap rockia. Puhelaulussa haetaan raptorimaista retroa räppäystä, mutta vokalistin suorituksessa ei ole senkään vertaa flowta. Taustan funk rock -rytmit toimivat selvästi paremmin, mutta varsinaista sävellystä biisissä ei ole ja yli neliminuuttinen pläjäys käy puuduttamaan jo kauan ennen loppuaan. Soitto pelaa moitteettomasti, mutta soundeissa, sävellyksessä ja sanoituksissa riittää vielä tekemistä.

facebook.com/Attitude


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa