Demoefekti 46/2023: Marras, Verenkoira, Irvikuvat, Leeko Norsu

Tämän vuoden 46. demosatsi sisältää metallimusiikkia moneen lähtöön.
15.11.2023 11:00

MARRAS

Kuopion Marras on ennenkin lähettänyt muun muassa Gojiraan verrattavaa teknisen kulmikasta metalliaan Demoefektiin. Jos bändi teki edelliselläkin kertaa vaikutuksen, on Musta Heijastin vielä harppaus eteenpäin. Bändin soitto on hengästyttävän energistä ja sataprosenttisella tunteella soitettua, mutta silti äärimmäisen tarkkaa. Jos sovitus, soitto ja soundit ovat ensiluokkaista laatua, ei sävellyskään jää kakkoseksi. Reiluun kolmeen minuuttiin riittää dynamiikan muutoksia, mieleenpainuvia melodioita ja variaatiota, mutta kokonaisuus pysyy kasassa. Mistään ei pääse valittamaan. Viikon paras.

facebook.com/marrasband

VERENKOIRA

Oulun Verenkoira kertoo saatteessaan yhdistelevänsä rock n rollia ja black metalia. Yötön yö -biisin mainitaan olevan Kvelertakin henkinen. Biisin folkahtavia melodioita ja karjuttuja mukanalaulettavaksi tarkoitettuja kertsejä kuunnellassa tulee mieleen myös Finntroll. Soundit ovat erinomaiset, soitto tarkkaa ja iskevää ja laulusuoritus hyvä. Kertosäkeestä olisi kuitenkin ehkä saanut vielä enemmän tehoa irti vähemmän kaoottisella äänimaailmalla. Erittäin ammattitaitoinen bändi joka tapauksessa. Mainittujen Kvelertakin ja Finntrollin fanien kannattaa ehdottomasti tutustua myös Verenkoiraan.

linktr.ee/verenkoira

IRVIKUVAT

Porin Irvikuvat soittaa suomenkielistä metallia. Alun sahaavien riffien ja takovien rumpujen alettua odottaa jotain Kotiteollisuutta, Trio Niskalaukausta tai saatteessakin mainittua Mokomaa vastaavaa, mutta selvästi rockimpaa ilmaisua suosiva naislaulaja muuttaa biisin suunnan. Osan laulusta hoitaa punkahtavasti karjuva miesvokalisti. Kummankaan ääni ei kuitenkaan oikein ole tarpeeksi vahva kannattelemaan biisiä. Soundit ovat toisaalta miellyttävän raa’at, mutta ehkä kuitenkin vähän liian demomaiset. Jos toteutuksessa onkin vielä parantamisen varaa, sävellyksenä Piilossa Pysyvä on erinomainen.

irvikuvat.fi

LEEKO NORSU

Old school black metal -räimeellä alkava Made in Finland vaihtuu intron jälkeen ysärityyliseksi retroksi rap rockiksi. Kertsissä taas yritetään tavoitella jonkinlaista suomirock-ajattomuutta, ennen kuin taas päädytään black metal -kirskunnan kautta puhtaasti laulettuun tunnelmointiin. Vaikea sanoa kuinka tosissaan Leeko Norsu on, sillä soundit ovat hyvät ja soitto pelaa moitteettomasti, mutta sävellyksellisesti mikään osista ei toimi ollenkaan. Jotenkin jää sellainen tunne ettei oikeastaan ole tarkoituskaan. Ei tällä tavalla menestytä, mutta sympaattisen omaperäinen bändi.

norsucore.com


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa