Demoefekti 46/2015

Tämän viikon Demoefektissä arvioitavana UKKO, Vacancy, Human Tricks ja Lojohh.
13.11.2015 14:23

UKKO

UKKO oli jo edellisillä demoillaan mielenkiintoinen tapaus, mutta uudella Kiirastuli-EP:llään bändi on ottanut ison harppauksen eteenpäin. UKKO soittaa Faith No Moreen ja CMX:ään verrattavaa alternative rockia. Harhoja on itsevarma ja luonnollisen tuntuisesti etenevä sävellys. Yksinkertaiset, mutta omaperäiset kitarakuviot luovat tunnelmaa jota synkkä tarinankerronta täydentää. Biisi toimii esimerkillisesti niin sävellyksen, soiton, soundien kuin sanoitustenkin osalta. Ei löydy valittamisen aihetta.

facebook.com/ukkoband

VACANCY

Kouvolan Vacancy soittaa raskasta groove metalia. Riffit liikuvat perinteisen thrash-osaston ja Panteran kopioinnin välillä, mutta laulun puolesta ollaan enemmän death core -linjoilla. Intron aikana bändin soitto on rytmisesti vähän horjuvaa, mutta kun biisi pääsee alkuun, alkavat kitarat ja rummut sopia paremmin yhteen. Panteraan verrattavasta soitosta ei silti kuitenkaan ole kyse. Vacancyn groove metal ei löydä varsinaista groovea. Biisi on perushyvä ja laulajan death metal -örinä on mallikasta, mutta mitään erityisen omaperäistä Paradise By Bloodista ei löydy.

facebook.com/Vacancymetal

HUMAN TRICKS

Human Tricks on yhden miehen projekti ja sen kuulee soundeista. Sävellyksellisesti ja juustopitoisuudeltaan paljon Andrew Lloyd Webberiä muistuttava Still Some Hero pyrkii sovituksellisestikin vastaavan suurelta kuulostavaan toteutukseen, mutta tietokoneinstrumentit kaikuefekteineen jäävät vähän latteiksi. Mielestäni Lloyd Webber on kehno säveltäjä, joten olen ehkä vähän jäävi arvioimaan Human Tricksin musiikkia, mutta Still Some Hero on joka tapauksessa tasapainoinen sävellys ja Siurala on erittäin taitava laulaja.

facebook.com/humantricksmusic

LOJOHH

Äänekosken Lojohh soittaa sanoituksiltaan melankolista, mutta musiikillisesti iloisen tanssittavaa suomirockia. Biisin humppabiitti on niin ärsyttävä, että se melkein peittää alleen sen tosiasian, että Pallo kuusen oksalla on hyvä sävellys ja sen tarina on sanoituksellisesti erittäin taitavasti kerrottu. Isot lisäpisteet biisin nimen merkityksen paljastamisesta vasta lopussa. Emotionaalisesti erittäin vaikuttava ratkaisu. Soitto on hyvää ja soundit syntikkaa lukuunottamatta tasapainoiset ja hyvin äänitetyt. Humppasovitus kuitenkin tuntuu itsesabotaasilta.

facebook.com/lojohh


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa