Demoefekti 5/2022

Wounded Titan

Tällä viikolla Demoefektissä Wounded Titan, Tara, Magneta Plaza ja Autumn's Grief.

WOUNDED TITAN

Lahden Wounded Titan määrittelee itsensä viitteessä viking / black metaliksi. Akustinen intro luo tunnelmaa hienosti ja on erittäin tarkasti ja taitavasti soitettu. Tempon kohotessa soitto muuttuu kaoottisemmaksi, nostaen toimivasti biisin jännitettä. Metalliosuuden alettua bändin soundi sijoittuu johonkin Finntrollin tyylisen folk metalin ja nachtmystiummaisen black metalin välimaastoon. Soitto pelaa moitteettomasti ja laulajan vähän Blake Juddin mieleen tuova ääni on erinomainen. Wounded Titan on omaperäinen ja ammattitaitoinen bändi. Viikon paras.

facebook.com/woundedtitan

TARA

Tara yhdistelee modernia raskasta rockia ja kasarimelodioita. Bändin 80-lukuisuus ei kuitenkaan ole monen suomalaisen hair metal -bändin tapaan pastissimaista, vaan täysin luontevan kuuloista. Bonjovimaisen nostattava ja erinomainen kertosäe tempaa mukaansa. Soitto pelaa, soundit ovat raskaat ja tasapainoiset ja laulussa on sopivassa suhteessa rosoisuutta ja melodiaa. Kitarasoolo on todella vaikuttava. Rakastaako kukaan on kaikin puolin erittäin onnistunut biisi.

facebook.com/pg/Tarabandofficial

MAGNETA PLAZA

Tämä laulu kertoo kuolemasta alkaa todella lupaavasti raskailla ja melodisilla esimerkiksi Therapy?:n mieleentuovilla riffeillä. Laulun alkaessa alkaa kuitenkin myös biisin loiva alamäki. Liian tarkkaan riffien rytmejä seuraava laulusuoritus vie tehoa soitolta. Soitto ja soundit olisivat todella hienoa kuultavaa, mutta eivät pääse biisissä kunnolla esille. Jos biisi ei lopulta ole yhtä korkeaa tasoa intronsa kanssa, on sen sovituksessa kuitenkin oivaltavaa dynamiikkaa ja korkea energiataso. Sanoitukset ovat myös varsin hyvät.

facebook.com/magnetaplaza

AUTUMN’S GRIEF

Autumn’s Grief kertoo saatteessaan soittavansa melodista soundtrack-metallia. Kuvaus vaikuttaa  sikäli alkuun osuvalta, että Pale Heart starttaa elokuvan dramaattisimmalta kohtaukselta kuulostavalta musiikilta, jota ollaan höystetty metalliriffeillä ja takovilla rummuilla. Säkeistöjen ja laulun alettua bändi alkaa kuitenkin vaikuttaa enemmän Nightwishin tyyliseltä sinfoniselta metallilta niin sävellyksen kuin soundinkin puolesta. Soitto ja laulu toimivat ja sovituksilla luodaan tehokkaasti draamaa. Biisin aika sattumanvaraiset sanoitukset jättävät kuitenkin vähän pintapuolisen tunnelman.

facebook.com/autumnsgrief


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.