Demoefekti 8/2021

Nuori Valtio

Tällä kertaa Demoefektissä Nuori Valtio, My Fair King, Metal Riot ja Anyala.

NUORI VALTIO

Seutulan Nuori Valtio soittaa suomenkielistä alternative rockia. Bändin ammattitaitoisesti rakennettu ja tasapainoisen pelkistetty äänimaailma tuo mieleen esimerkiksi Placebon. Taiteilija-biisin melodiat tuovat paikoin mieleen myös CMX:n. Yhdistelmä melodista alternativea ja korkeataiteellisempaa otetta toimii oikein hyvin ja hitaasti rakentuva biisi on taitavasti sävelletty. Jännitettä nostattava kertosäe ei kuitenkaan tunnu aivan yhtä vaivattoman luontevalta kuin säkeistöt. Ehkä biisi olisi kannattanut jättää joydivisionmaisesti vielä pelkistetymmäksi, mutta erittäin hyvä näinkin.

facebook.com/Nuori-Valtio

MY FAIR KING

Jyväskylän My Fair King sekoittaa alternative rock -soppaansa aika isolla kauhalla erilaisia vaikutteita. Fugazin ysärialternativea sekoitetaan 30 Seconds to Marsin stadion rockiin, ja mukana on myös vähän elektronisempaa soundia. 3-minuuttinen Lies on rakenteeltaan lähellä Radioheadin vanavedessä tulleita Oursin kaltaisia bändejä, jotka pyrkivät vetämään Radioheadin mutkikkaaat kuviot suoriksi. Kertsissä on sopivaa paatosta ja muutenkin hyviä ideoita riittää. Omaperäistä, energistä ja seikkailullista musiikkia. Soundeissa ja toteutuksessa vielä vähän parannettavaa, mutta todella lupaava demo.

facebook.com/myfairking

METAL RIOT

Metal Riotin nimestä ja bändin logosta ei helposti kasarimmaksi pääse. Eikä tässä tapauksessa ennakko-oletukset kovin pahasti pieleen mene. Soundeista ja riffeistä lauluun kaikessa kunnioitetaan kasarithrashin perinteitä. Jopa Panteran Cowboys from Hellin aikojen jälkeen vähemmälle käytölle jäänyttä korkealta kiekumistakin kuullaan. Soitto pelaa erinomaisesti ja laulajan rosoinen soundi on todella hyvä. Sepulturamaisesti takovat riffit ja erikoisemmat kitaramelodiatkin toimivat mainiosti. Ainoa miinus tulee melkein kuusiminuuttisen biisin jonkinasteisesta koherenssin puutteesta.

facebook.com/metalriotband

ANYALA

Lahden Anyala soittaa nopeatempoista metallia, jota voisi verrata esimerkiksi tuoreempaan Machine Headiin. Anyalan ote on kuitenkin astetta deathimpaa. Soitto ja laulu pelaa moitteettomasti, mutta äänimaailmassa olisi vielä vähän parantamisen varaa. Erinomaisen takovista riffeistä saisi vähän tukevammalla soundilla vielä enemmän irti. Lisäksi syntikka tuntuu istuvan bändin jenkkimetalliin vähän huonosti. Onko sitten tarkoituksena lisätä childrenofbodommaisesti vähän eurooppalaista maustetta mukaan, mutta toteutus ei aivan toimi. Erittäin hyvä demo joka tapauksessa.

facebook.com/anyalaofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.