Ilmoitus: Tiesitkö jo näistä kahvakuulaliikkeistä – tehotreeni kotona

Luetuimmat jutut

Kahvakuulatreeni sopii kiireisempäänkin arkeen, eikä kahvakuulan hankinta ole Kallista tai hankalaa. Katso vinkit ostoon ja haastavaan treeniin.

ILMOITUS Kahvakuulat tarjoavat lähes loputtomasti erilaisia treeniliikkeitä, joita on helppo tehdä myös kotona. Tehokas kahvakuulatreeni paitsi vahvistaa lihaksia, myös parantaa kestävyyttä nopeutta ja koordinaatiota. Jo 20 minuutin harjoittelu voi polttaa jopa 300 kaloria.

Nämä kuntosalien superlaitteet ovat myös pienikokoisia, joten ne on helppo treenin päätyttyä piilottaa kaappiin tai sängyn alle.

Ohjeet kahvakuulan valintaan

Gorilla Sports on 9 maassa toimiva kuntosalilaitteiden verkkokauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita kahvakuulia kaikentasoisille treenaajille. Tässä Gorilla Sportsin ammattitaitoisen henkilökunnan vinkit kahvakuulan valintaan.

Kahvakuulia on saatavilla 2 – 36 kiloisina. Kevyimmät 2 – 4 kilon kahvakuulat sopivat loistavasti aloittelijoille. Niillä harjoittelun aloittaminen on turvallista ja helppoa.

Kokeneemmille naistreenaajille suosittelemme 6 – 12 kiloista kahvakuulaa, ja miehille 8 – 20 kg kahvakuulaa. Painon valinnassa kannattaa hillitä itsensä. Liian painavilla painoilla treenaaminen ei tuota haluttua lopputulosta, sillä liikkeet suoritetaan usein väärin.

Suosituimmat materiaalit kahvakuulissa ovat teräs ja valurauta. Näistä valmistetut kahvakuulat ovat erittäin kestäviä. Ne valmistetaan useimmiten muottivaluna, jonka ansiosta niissä ei ole liitoskohtia. Tämä tekee kahvakuulasta entistä kestävämmän.

Jos pelkäät naarmuttavasi lattiat kovalla kahvakuulalla, kannattaa valita esimerkiksi muovipäällysteinen kahvakuula, tai käyttää treenin aikana jumppamattoa tai salimattoja. Kahvakuulia on saatavilla myös nahka- sekä kangaspäällysteisinä. Nämä mallit eivät varmasti jätä jälkiä lattiaan.

4 liikkeen supertreeni kahvakuulalla

Aloittelijoiden kannattaa lähteä kahvakuulatreeneihin perinteisimmillä aloittelijaystävällisimmillä liikkeillä kuten kyykyillä ja heilautuksilla. Kehittyessä liikkeitä kannattaa kuitenkin päivittää haastavammiksi jotta treenimotivaatio ja kehitys pysyy yllä.

Tämä neljän liikkeen treeniohjelma tarjoaa haastetta kokeneemmallekin treenaajalle, ja sisältää hieman tuntemattomampia liikkeitä.

1. Tempaus kahvakuulalla

Harjoittaa laaja-alaisesti lihaksia, erityisesti pakaroita ja käsivarsien lihaksia.
Liike muistuttaa yhden käden heilautusta, mutta vaatii hyvää kahvakuulan hallintaa. Aloita liikkeen tekeminen pienessä kyykkyasennossa, ja heilauta kuulaa toisella kädellä jalkojen välistä taaksepäin. Tuo kahvakuula räjähtävällä heilautusliikkeellä eteen ja edelleen ylöspäin, aina kattoa kohden. Kun kahvakuula on ylimmässä asennossa, laske kahvakuula kyynärvarren viereen, ja laske hallitusti alas uutta toistoa varten.

2. Etukyykky kahvakuulalla

Harjoittaa reisiä, pakaroita, runkoa ja olkapäiden lihaksia.
Seiso hieman tavallista leveämmässä asennossa. Pidä kahvakuulaa molemmilla käsillä rinnan korkeudella, niin että painopiste on kyynärvarsilla. Tee syvä kyykky, niin että polvet ovat linjassa varpaiden kanssa. Pidä hetki ja suorista jalat.

3. Vaihtuva olkapääpunnerrus

Seiso leveässä asennossa niin, että ylävartalon hieman eteenpäin kallistuneena. Muista joustaa polvilla. Ota kahvakuulat molempiin käsiin. Taivuta kyynärpäitä niin, että kahvakuula nousee ylös suoristetulla käsivarrella. Nosta vuorotellen molempia käsiä.

4. Korkeat vedot kahvakuulalla

Seiso leveässä haara-asennossa, kahvakuula jalkojesi välissä. Kyykkää suoraan alaspäin ja tartu kahvakuulaan molemmilla käsillä. Nosta itsesi hallitusti, mutta räjähtävästi, pystysuoraan asentoon. Kyynärpäät osoittavaat ulospäin. Laske takaisin alaspäin ja toista liike.