CMX- ja Don Huonot -muusikot yhdistivät voimansa: Kalle Ahola ja Janne Halmkrona perustivat uuden bändin

16.5.2023 08:10

Don Huonot -yhtyeen keulahahmo Kalle Ahola ja CMX-kitaristi Janne Halmkrona ovat perustaneet uuden suomenkielistä pop rockia esittävän yhtyeen, joka tottelee nimeä Kalle Ahola & Puut. Halmkrona ja Ahola kertoivat Soundin Timo Isoaholle bändin saaneen alkunsa kaksikon törmättyä toisiinsa Jouko Lehtolan Rock-Finlandia -valokuvakirjan julkaisutilaisuudessa keväällä 2022.

– Siellä tuli puhetta uuden bändin perustamisesta. Palasimme asiaan jo seuraavana päivänä, ja siitä homma lähti liikkeelle. Hitaasti, mutta varmasti, toteaa Halmkrona ja sanoo Puut-nimen tulleen hänelle unessa.

Aholan ja Halmkronan lisäksi kokoonpanossa ovat mukana CMX:n rumpali Olli-Matti Wahlström sekä tuottajana tunnettu Kalle Chydenius.

– Törmäsin Chydeniukseen liikennevaloissa Hakaniemessä. Pidin tätä hyvänä enteenä, sillä olin jo ehtinyt ehdottaa Kallea yhtyeen basistiksi. Onneksi hän lupautui mukaan, sanoo Kalle Ahola.

– Olli-Matilla taas oli asiaa eräänä päivänä. Hän ilmoitti myyvänsä rumpunsa ja lopettavansa soittohommat, ainakin toistaiseksi. Meidän mielestämme suunnitelma kuulosti surkealta, ja pyysimmekin hänet treenikämpälle kokeilemaan muutamaa biisiä. Homma sujui mallikkaasti, vaikka Olli-Matti joutuikin polkemaan bassorumpua villasukallaan pedaalin ollessa kadoksissa. Lopulta kävi kuitenkin niin, että hän tosiaan myi rumpunsa – vain ostaakseen uudet tilalle, hymähtää Halmkrona.

Kalle Ahola & Puut -yhtyeen ensimmäinen single on nimeltään Juhannusyönä, joka on myös yksi koko yhtyeen ensimmäisistä biiseistä. Se ilmestyy 9. kesäkuuta. Materiaalia yhtyeellä on jo taskussaan albumillisen verran.

– Kun aloimme treenata – aluksi kahdestaan – tätä kappaletta, huomasimme yhdessä tekemisen olevan hyvin hedelmällistä ja palkitsevaa, Halmkrona kuvailee.

– Juhannusyönä on konstailemattoman melodinen ja tarttuva popkappale. Juuri sellainen, jota voi fiilistellä leirinuotiolla akustisen kitaran kanssa. Sanoitus taas kertoo muutaman vuoden takaiseen juhannukseen liittyvistä muistoista ja tunnelmista, lisää Ahola.

– Äänitimme helmikuussa kolme biisiä ja seuraava studiosessio tapahtuu toukokuun aikana. Kerrottakoon myös, että kaikki kappaleet ovat lähtökohtaisesti herra Aholan käsialaa, toteaa Halmkrona ja lisää yhtyeen lähtevän luonnollisesti myös keikoille.

Entä mikä on CMX:n tilanne?

– No, lakimieheni ja pappini ovat valitettavasti kieltäneet kommentoimasta asiaa tällä hetkellä, päättää Halmkrona.

Lisää luettavaa