Ei ihan tavallinen ensiesitys: Jussi Parviainen tähdittää Ihanan Leijonan uutta musiikkivideota

https://www.youtube.com/watch?v=fUHYSpHmQy8

Maamme kitaristien kaikkein kirkkaimpaan kärkeen kuuluva Timo Kämäräinen on julkaissut jälleen maukkaan näytteen Ihana Leijona -nimikkeen alla tekemästään soolomateriaalista. Kaunis ja mielenkiintoisesti polveileva Ei vaihtoehtoa -laulu on saanut ympärilleen lisäksi hämmentävän, Jussi Parviaisen tähdittämän videon, joka saa nyt ensi-iltansa Soundissa.

Ei vaihtoehtoa -kappaleella Kämäräinen soittaa kitaroiden lisäksi rumpuja, bassoa ja koskettimia. Vahvistuksena soivat Verneri Pohjolan trumpetti, Juho Viljasen pasuuna ja Antti Hynnisen saksofoni.

Pitkäsoitollinen Ihana Leijona -musiikkia ilmestyy 2.2.2018 M.dulor-lafkan julkaisemana.

Ei vaihtoehtoa sai alkunsa kirjoittamastani joulurunosta, jossa päähenkilö on kuolemassa tai ainakin luulee olevansa kuolemassa, kaivaten rakkautta ja muistellen elämänsä kauniita hetkiä. Tapahtumat olivat päässäni selkeinä kuvina, ja tarina oli varsin tumma. Kirjoittaessani sen lauluksi tekstistä tuli pehmeämpi, romanttisempi, karujen tapahtumien kuvaaminen laulussa tuntui alleviivaavalta, kertoo Kämäräinen.

Musiikkivideo on koostettu Jussi Parviaisen tekemistä elokuvista. Ratkaisu löytyi sattumien kautta.

– Ajattelin, että Jussi Parviainen olisi erinomainen hahmo näyttelemään tämän käsikirjoitukseni, olin pitänyt hänen töistään ja hänen energiansa sopi alkuperäiseen visiooni. Hän innostuikin biisistä ja ideasta. Samana iltana hänelle soitettuani kävin lisää läpi hänen elokuviansa, ja huomasin, että tekstiini istuvaa materiaali löytyy paljon. Sanottakoon, että hämmennyin, kuinka lähelle tarinani sieltä löysin, paikkoja myöten. Ehkä olin nähnyt niitä, ja alitajunta toimi puolestani. Koostinkin materiaalin pohjalta kokonaisen videon, ja kun Jussikin piti siitä, päätimme sitä käyttää.