Ensinäyttö: Tanssi murheesi unholaan – Jaakko Laitinen & Väärä raha esittää oodin koti-ikävälle

Ystävänpäivä toi tullessaan myös Jaakko Laitinen & Väärä raha -kokoonpanon uuden singlen. Kotimatka enteilee 28. helmikuuta julkaistavaa Börek-levyä, jolla yhtye lupaa ”jatkaa syväsukellusta olemassaolon mysteerioihin unohtamatta kuitenkaan ravintolavaunun iloja”. Hyvä!

Kotimatka on tiedotteen mukaan Laitiselle henkilökohtaisesti tärkeä kappale. Laulu on itse asiassa uusi sovitus csango-madjaari-vähemmistön vanhasta kansanlaulusta, johon Laitinen tutustui 2000-luvun alkukymmenyksellä.

”Törmäsin sävelmään vuonna 2006 ollessani vaihto-oppilaana Unkarissa. Kuuntelin sitä vuosien mittaan niin paljon, että siihen kasvoi pikkuhiljaa sanatkin. Elelin yli vuosikymmenen etelässä, niin ehkä siihen kanavoitui joku oma eksistentiaalinen koti-ikävä. Hauskaa, että kappale julkaistaan nyt kun olen muuttanut takaisin tänne Peräpohjolan periferiaan”, Rovaniemelle muuttanut Laitinen kertoo.

Singleen tehty musiikkivideo on kuvattu Rovaniemellä ranskalais-lappilaisissa häissä. Videoprojektia hallinnoivat Mauri Lähdesmäki ja Pekka Kumpulainen. Jaakko Laitinen & Väärä raha tiedottaa puuhistaan Facebookissa täällä.