Erik Grönwallille riittää kysyntää – Skid Row’n laulajaksi pestattu ruotsalainen kertoo Soundissa power metal -yhtyeestään

Timo Isoaho jututti H.E.A.T.-laulajanakin tunnettua Erik Grönwallia Soundiin 3/22. Grönwall ja miehen yhtyetoveri Jona Tee kertovat jutussa power metal -bändinsä New Horizonin debyyttialbumista. Kuinka ollakaan, lehden julkaisun aikoihin Grönwallin tiedotettiin olevan myös Skid Row'n uusi laulaja. Melkoisessa myllytyksessä on tämä ruotsalaissolisti!
7.4.2022 15:12

Oletko sattunut pohtimaan ruotsalaisesta H.E.A.T.-kokoonpanosta vuonna 2020 eronneen laulaja Erik Grönwallin seuraavaa siirtoa? Niin tai näin, mutta nyt se on joka tapauksessa selvillä: komealla äänellä varustettu solisti toimii tänä päivänä New Horizon -bändin keulakuvana.

Mutta ennen kuin mennään H.E.A.T.-yhtyettä raskaamman New Horizonin äärelle, tartutaan melko paljon isompiin asioihin. Erik Grönwallilla nimittäin todettiin lymfaattinen leukemia alkuvuodesta 2021, ja muusikko kertoi asiasta seuraavalla tavalla: ”Olen viettänyt 22 päivää sairaalassa. Vielä kuukausi sitten olin täynnä energiaa, ja elämä oli aivan normaalia. Sitten sairaus ilmestyi kuin tyhjästä, eikä minulla yhtäkkiä ollut lainkaan energiaa. Kun olin ulkoiluttanut koiraani viisi minuuttia, tuntui kuin olisin juossut maratonin. Verikokeiden jälkeen selvisi, että sairastan leukemiaa.”

Erik, millainen on terveystilanteesi juuri nyt?

– Kiitos kysymästä! Voin oikein hyvin, sillä olen voittanut sairauden ainakin tällä erää, laulaja sanoo.

– Kun joutuu yllättäen kokemaan jotakin tällaista, se muuttaa elämänarvoja peruuttamattomasti. Tämä voi olla klisee, mutta ymmärrän nyt nauttia jokaisesta päivästä ja hienoista jutuista – vaikkapa ystävien tapaamisesta – paljon enemmän kuin ennen. Yhtä lailla haluan poistaa kaikenlaisen negatiivisuuden elämästäni, sillä minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa sellaiseen…

Hypätäänpä sitten Gate Of The Gods -debyyttialbumin äskettäin julkaisseen New Horizonin maailmaan. Grönwallin lisäksi yhtyeen toisena “pääjäsenenä” vaikuttaa tuottajana ja H.E.A.T.:n kosketinsoittajana tunnettu Jona Tee.

– Minulla oli kolmisen vuotta sitten käsissäni pino ideoita ja biisiaihioita, jotka eivät löytäneet paikkaansa esimerkiksi H.E.A.T.:n julkaisuilta. Frontiers-levylafka kiinnostui näistä kappaleista, ja samalla New Horizon sai alkunsa, kertoo Jona Tee.

– New Horizon soittaa perinteisellä heavy metalilla maustettua power metalia. Mukana on myös progressiivisia vivahteita. Bändin soundi on iso ja raikas, mutta ei liian moderni. Jos vaikkapa Helloween tai Stratovarius uppoavat, New Horizon kannattaa tsekata!

Jos uuden kuulijan pitäisi valita yksi New Horizonin sävelteos, mistä hänen kannattaisi aloittaa?

– Kaikki lähti omalta kohdaltani liikkeelle Cry For Freedom -kappaleesta, joten se on eräs ensilevymme keskeisistä teoksista. Myös nimibiisi on erittäin tärkeä, sillä albumin visuaalinen ulkoasu on ideoitu sen pohjalta, nyökkää Jona Tee.

– Kerrottakoon myös, että osa musiikillisista aihioista on todella vanhoja. Esimerkiksi Stardust-biisin kosketinteema syntyi, kun olin ehkä neljäntoista vuoden ikäinen.

Millaisia tulevaisuudensuunni telmia New Horizonilla on tällä hetkellä?

– H.E.A.T. pitää minut jatkossakin hyvin kiireisenä, mutta myös New Horizonin ura saa jatkoa. Minulla on tällä hetkellä viisi tai kuusi biisiä valmiina seuraavalle albumille, sanoo tuottaja.

– Aiomme myös paiskata keikkoja tulevina aikoina, mutta esiintymisten aikataulu on vielä hämärän peitossa!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 3/22.

Lisää luettavaa