”Kun sinkun nimenä on hätänumero, se varmaan kertoo jotakin” – haastattelussa Lost Society

Jyväskyläläisen metalliyhtyeen Lost Societyn edellinen levy No Absolution ilmestyi alkuvuodesta 2020. Ajoitus osoittautui mahdollisimman huonoksi, ja yhtyeen suunnitelmat menivät täysin uusiksi.

– Taakse jäänyt parin vuoden jakso on ollut aikamoista vuoristorataa. Kun pandemia iski päälle, koko maailman paino tuntui yhtäkkiä rysähtävän omille hartioille, sanoo laulaja kitaristi Samy Elbanna.

– Synkät pilvet alkoivat kuitenkin väistyä yksi kerrallaan. Meillä on nyt uusi levytyssopimus Nuclear Blast Recordsin kanssa, ja Joonas Parkkosen (tuottajana mm. Bodom After Midnight, Blind Channel ja Apocalyptica) kanssa valmisteltu uusi albumi If the Sky Came Down ilmestyy 30. syyskuuta.

– Intensiivinen ja kunnianhimoinen If the Sky Came Down on meille jättimäinen askel eteenpäin. Itse asiassa minusta tuntuu, että se esittelee Lost Societyn tähän mennessä puhtaimman sydämen ja syvimmän sielun – edellisiä julkaisuja yhtään väheksymättä.

Kokonaan oma lukunsa ovat albumin sanoitukset.

– Tekstit ovat erittäin rehellisiä ja henkilökohtaisia, enkä lähtenyt sensuroimaan ajatuksiani mitenkään. Sanoituksista vastaa henkilö, joka on tilapäisesti menettänyt kaiken toivonsa, kuvailee Elbanna.

– Voisin sanoa, että If the Sky Came Down on meidän The Downward Spiral, ja levyn jokainen kappale tuntuu jonkinlaiselta kuvainnolliselta ”hyvästijätöltä”.

Albumin ensimmäinen single on nyt julkaistu. Sen otsikko on 112.

– Kun sinkun nimenä on kansainvälinen hätänumero, se varmaan kertoo jotakin, hymähtää Elbanna.

– Ensimmäisenä uutena biisinä valmistunut 112 on eräs levyn avainjutuista. Albumi on kuitenkin melkoinen musiikillinen vuoristorata, ja siinä mielessä 112 an­taa vain pienen vihjauksen siitä, mitä kokonaisuuden suhteen on luvassa!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 5/22.