KYPCK-laulaja Erkki Seppänen on iskelmällisen demonijumalan riivaama – kuuntele uusi soololevy

14.6.2019 14:20

Sitten jotain aivan muuta, ajatteli Erkki Seppänen kun soololevyä työsti. Dreamtale- ja KYPCK -yhtyeistä tuttu metallimies julkaisee tänään sooloalbuminsa, ja vaikka tuotoksen nimeksi on valikoitunut Demonijumala, kuullaan tällä levyllä enemmän haitaria kuin tuplabassareita. Melkoista!

”Venäjät on kierretty, Kiina valloitettu, jotenkin tyhjä ja aika herkkä olo siinä neljänkympin lähestyessä. Ajattelin, että nyt se on tehtävä. Riisutaan ukko kokonaan alasti, kitara käteen ja kellariin. Ravistellaan muottia. Manattiin vanhat demonit ulos ja uusia esiin – rikottiin omia ja muidenkin rajapintoja”, Seppänen kuvailee tuntojaan tiedotteessa.

”’Matka pään sisään’ on selkeä teema tällä levyllä. Mietin jossain kohtaa, voiko näitä julkaista, mutta jos jotain olen Lopakalta (KYPCK) oppinut, niin just tuo on se fiilis mitä pitää hakea. Jos tältä tuntuu, niin tämä vittu julkaistaan. Jos mä olen helvetti vetänyt humppaa Pietarin kaduilla, niin kyllä mää voin siitä biisinkin tehdä.”

Seppäsen taustayhtyeessä soittavat levyllä Janne Juutinen (rummut) ja Seppo Kolehmainen (kitarat). Vierailijoina kuullaan myös Absoluuttisen Nollapisteen Tomi Krutsia (perkussiot) ja Aki Lääkkölää (akustinen kitara).

Vaan mikäs se Demonijumala sitten on? Seppäsellä on vastaus valmiina:

”Demonijumala ei kuole koskaan. Jokainen voi sen demonijumalan koettaa kaivaa sisältään vaikka joka päivä. Kääntyä välillä vaikka duunimatkalla eri risteyksestä. Se voi olla niinkin pieni juttu.”

Lisää luettavaa