Jukka Ässä yhdisti Eppu Normaalin ja Midlaken – Lauantaileka: Voi Roscoe kuinka me sinua kaivataan

"Onneksi moderneille DIY-miehille on nykyään mahdollista julkaista musaa helposti myös netissä."
5.12.2015 15:40

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Tapes-nimellä englanninkielistäkin soolo-musiikkia aikoinaan julkaissut tamperelainen Jukka Ässä teki vastikään Facebookissa eriskummallisen julkistuksen. Jo yli vuosi sitten iskeneen idean mukaisesti orkesteri päätti tiivistää yhdeksi jöötiksi toisiaan muistuttaneet kappaleet Voi kuinka me sinua kaivataan (alkup. Eppu Normaali, 1985) ja Roscoe (alkup. Midlake, 2006).

Nyt Jukka, mistä ihmeestä moinen idea? Onko tulevaisuudessa kenties luvassa lisääkin vastaavaa?

Ajoin autolla Tampereen keskustassa ja Eppujen biisi soi radiossa. Kovana Midlake-fanina huomasin biisien samanlaisuuden ja tuli mieleen että olis hauska idea tehdä tällaisella möhis*-meiningillä mash-up, jollaisilla dj:t tavallisemmin yhdistelevät erilaisia biisejä. Vastaavia cover-/video-juttuja on meiltä kyllä tulossa enemmänkin. Muutama idea ja versio on ollut valmiina hetken ja kunhan kalenterissa on taas vapaata, tehdään lisää musaa ja videota.

Entä teidän bändin ”oikea uusi musa”, miten sen työstö etenee? Koska saamme uuden Jukka Ässä -albumin?

Ollaan nyt reilun vuoden verran tehty uutta materiaalia ja keskusteltu eri julkaisijoiden kanssa. Hirveä määrä biisejä ollaan väännetty ja osa niistä on tosi hyviä, mutta mitään ei olla vielä julkaistu. Jotain julkaistaan aivan varmasti ensi vuonna, mutta vielä on auki, millä tavalla ja kenen kautta. Onneksi moderneille DIY-miehille on nykyään mahdollista julkaista musaa helposti myös esim. netissä.

Jukka Ässä -kokoonpanolta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi suomenkielistä studioalbumia (Mitäs tässä, 2012 ja Ihmisten jälkeen, 2014).

Lauantaileka Jukka Ässä: Voi Roscoe kuinka me sinua kaivataan

*Möhis = möhömahamiesten musaa. Möhömaha on yleisesti myös henkinen tila. Jukka Ässä

Lisää luettavaa