Äärimmäistä tyylikkyyttä ja hippunen onnea – Lauantailekana Kauriinmetsästäjät: Intiaanikesä

Kun Stockers!-miehet elektrotripille rynnivät.

Kauriinmetsästäjät. Kuva: Juhana Selin

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Kauriinmetsästäjät on helsinkiläinen elektroduo, jonka mudostavat indie rock -pumppu Stockersin riveistäkin tutut Heikki Petrell ja Tuomas Kaitanen. Tänään Lauantailekana ryskyvä Intiaanikesä on kaksikon järjestyksessään toinen single.

Ensimmäisen keikkansa kautta aikain ensimmäisessä Stadin Juhannuksessa taannoin tempaisseet, muun muassa Daft Punkin ja Cut Copyn ilmaisun tyylikkyyteen samaistuvat miekkoset kertovat uutuuskipaleestaan yhteen ääneen seuraavaa:

– Intiaanikesä kulki tekovaiheessa rinta rinnan edellisen sinkun (huhtikuussa julkaistu, Spotifyn viraalilistallakin juhlinut Oisit vaan sanonu toim. huom.) kanssa, mutta tietenkin jo teemankin takia oli itsestään selvää, että tää pitää julkaista vasta kesällä.

Meillä oli Intiaanikesästä olemassa melko hyvä, ja suht valmis versio jo toukokuussa, mutta kun homma lopulta konkretisoitu ja päätettiin pistää kappale pihalle ennen Ruissin-keikkaa  noin kahden viikon varotusajalla  hiffattiin, että tässähän tulee skidisti kiire! No, ei siinä sitten; soitettiin heti meidän frendille Liukkosen Jussille ja kysyttiin, josko Heikki vois tulla nopealla aikataululla laulamaan lopulliset versiot. Siitä sitten melkein suorilta tavarat luottotuottaja Jesse Oliverille, joka leipo palaset kohdilleen todella nopeella tahdilla, ja hyvin.

Pistettiin mixi masteroija Minerva Papille ja homma oli paketissa kertalaakista. Kaikki tää kevyesti alle viikossa. Ehkä meillä oli messissä jopa hippunen onnea, mutta sitähän aina tarvitaan. Tai näin me ollaan ainakin kuultu.

Lauantaileka Kauriinmetsästäjät: Intiaanikesä

Kauriinmetsästäjien ensimmäisen klubikeikka soi Helsingin Tavastialla perjantaina 9.9.

Intiaanikesän ynnä muut tuoreet biisinamut löydät myös viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Kaikki Lauantailekana esitellyt kappaleet majailevat täällä.