Itsensä löytämisen vaikeus – Lauantailekana Kolmiyo: Ruudun takana

"Koko ajan tuupataan raameja siitä, mitä meidän pitäisi olla ja mihin tähdätä."

© Asemaraina (kaappaus Ruudun takana -musiikkivideolta)

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Asan Roihis Musicalle levyttävä kolmihenkinen hip hop -yhtye Kolmiyo on palaamassa keikkalavoille osana Helsinki Music Marathon -tapahtumaa Helsingin Henry’s Pubissa 27.5.

Viime aikoina Kolmiyon jokaisessa kulmassa on oltu aktiivisia myös tyystin muiden projektien tiimoilta: MNSTRMKK:n leipoessa instrumentaalijulkaisua chicagolaiselle Blvnt Recordsille on Matti Tamonen työstänyt sekä soolojulkaisua Roihikselle että yhteislevyä Kepes Modesta tutun G-Miehen kanssa.

Kolmas kolmiyolainen, Haamu, puolestaan on sivistänyt itseään Minneapoliksessa sijaitsevan musiikkiopiston hip hop -linjalla opiskellen. Toukokuussa takaisin Suomeen palaavan räppärin relevantteihin projekteihin lukeutuvat niin soolojulkaisu, Tre-Funk III -kokoonpano kuin kansainvälinen r&b-duo F.U.N.C.:kin.

Kesällä myös Kolmiyo on kuitenkin palaamassa studion uumeniin ensimmäistä pitkäsoittoaan työstämään. Haamu kommentoi poppoon Ep:ltä (2015) lohkaistua uunituoretta videobiisiä näin:

Ruudun takana -biisin idea lähti siitä, että haluttiin avata, millaista on kasvaa viihteen täyttämässä ympäristössä. Saattaa olla vaikeaa löytää itseänsä, kun koko ajan tuupataan raameja siitä, mitä meidän pitäisi olla ja mihin tähdätä. Videosta vastasi aina yhtä huikea Asemaraina. Videon käsikirjoitus on J.Koiviston ja Atte Heinosen käsialaa. Ohjauksesta, kuvauksesta ja editoinnista vastasi Atte Heinonen.

Lauantaileka  Kolmiyo: Ruudun takana