The Rasmus -rumpali solahti suomirock-pumpun riveihin – Lauantailekana Muste: Herätä mut

"Tää ei ole hetken studioprojekti, vaan kyseessä on bändi, jolla on kova hinku päästä vetään jengille."

Muste-yhtye. Kuva: Michael Bleu

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Mikä ihmeen Muste?

Tuoreen, tanssittavan riffivetoista suomenkielistä rockia soittavan orkesterin nimi ei välttämättä vielä moniakaan kelloja soita. Ryhmän riveissä kuitenkin vaikuttaa joukko maamme rock-kentällä (muun muassa yhtyeissä The Death Of Gagarin ja Face Of God) jo hyvän tovin puurtaneita tekijöitä.

”Toinenkin sinkku on jo miksattu, mutta katotaan nyt ensin, miten tää eka kantaa.

Muste-jäsenistä entuudestaan tunnetuin lienee The Rasmuksessa vuodesta 1999 rummuttanut Aki Hakala. Mies avaa uuteen projektiin mukaan lähtemistään näin:

Jäbät soitti mulle tekemiään äänityksiä ja diggasin heti meiningistä, etenkin Robinin (vokalisti Wickman toim. huom.) uniikista äänestä ja tulkinnasta. Jyrin (kitaristi Majalahti) epätaimissa olleiden rumpulooppien ja särisevien demokitaroiden joukosta oli kuultavissa hienoja biisiaihioita, joista hioutui muun muassa ensimmäinen sinkkumme Herätä mut.

Viikon Lauantailekana iltaa rytmittävä Herätä mut lävähtää videoineen eteenne aivan tuota pikaa. Ennen h-hetkeä vielä herrain Hakala ja Majalahti vastaukset akuuteimpiin mieltä askarruttaviin.

Moi Aki ja Jykä! Onko tässä nyt kyse ihan bändibändistä vaiko enemmän niin sanotusta studioprojektista? Siintääkö Musteen tulevaisuudensuunnitelmissa kokopitkää levyä tai keikkoja?

Tää ei ole hetken studioprojekti, vaan kyseessä on bändi, jolla on kova hinku päästä vetään jengille. Keikat kiinnostaa paljon! Itse asiassa bändi soundaa jo tosi hyvälle ja livesetti alkaa olla kasassa. Meillä on biisejä iso nippu, enemmän kuin levylle mahtuu.

Nyt alkuun plääninä on julkaista tämä eka sinkku. Toinenkin sinkku on jo miksattu, mutta katotaan nyt ensin, miten tää eka kantaa. (Hakala)

Esitelkää Herätä mut omin sanoin.

– Biisi kertoo kaipuusta ja elämänvalinnoista. Hektisyydestä ja ihmisen loputtoman uteliaasta mielestä. (Majalahti)

Lauantaileka Muste: Herätä mut (ohj. Michael Bleu)

Muste on:

Robin Wickman (laulu)
Jyri Majalahti (kitara)
Babak Issabeigloo (kitara)
Benjamin Lehti (basso)
Aki Hakala (rummut)

Tässäpä vielä linkki Herätä mutlyriikoihin.

Myös The Rasmus elää ja hengittää: seuraavan, ja samalla vuoden 2017 ainoan Suomen-keikkansa Aki Hakalan toistaiseksi nimekkäin yhtye soittaa juhannuspäivänä 24.6. Rauman RMJ:ssä.