”Voi olla ylpeä siitä, että ollaan edelleen ystäviä” – Lauantailekana Pelle Miljoona United: Maasta kumpuaa katkeruus

Pellen, Tumpin ja Jukka Melametsän trio julkaisee 8.9. uuden studioalbumin.
26.8.2017 13:20

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Tämän lauantain leka-aktimme ei suurempia esittelyitä kaipaa.

Pelle Miljoonan, Tumppi Varosen ja Jukka ”Mela” Melametsän muodostama Pelle Miljoona United valmistautuu parhaillaan uuden, 8.9. ilmestyvän Olla joku -pitkäsoittonsa julkaisuun. Pellen omin sanoin kiekon tekstit ”piirtävät totuuden jälkeistä aikaa, elämäniloisella otteella ja surrealistisella siveltimellä”.

Kysäisimme maestrolta, jotta mikäs se homma noin tarkemmin ottaen tällä kertaa onkaan.

”Nykyisin, ainakin Helsingissä, jengi dallaa kaduilla kyrpä otsassa ja naama norsunvitulla.”

Moi Pelle! Miten Suomen ja maailman viimeaikaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet uuteen albumiinne? Entä millaista musiikillista meininkiä on lupa odottaa?

Olla joku -albumi on Unitedin tapa hahmottaa tätä kaoottista, raadollista, inspiroivaa aikaa. Meillä on hyvin samansuuntaiset fiilikset nykymenosta ja musasta: ei räpätä, eikä jolloteta itkuvirsiä. Vedetään punkrokkia luomupohjalta ja iloisella otteella, pari ballaadia kruunaa menon. Tumpin kanssahan mulla on pitkä historia ja Melakin on ollut bändissä nyt about 10 vuotta. Mies on tuona aikana kehittynyt loistavaksi kitaristiksi. Lukemattomia keikkoja, autossa istumista, eritasoisia yömestoja, venaamista takahuoneissa, roudaamista… Voi olla ylpeä siitä, että ollaan edelleen ystäviä. Tällä albumilla United on huippuiskussa, tuottaja Lauri Eloranta sai vanhasta dieselistä ulos maksimaaliset tehot.

Ensimaistiaisena tulevasta ryskää tänään singlekappale nimeltään Maasta kumpaua katkeruus. Pelle luonnehtii siivua seuraavasti:

Maasta kumpuaa katkeruus valikoitui ekaks singleks, koska biisi kuvaa parhaiten albumin yleismuudista. Nykyisin, ainakin Helsingissä, jengi dallaa kaduilla kyrpä otsassa ja naama norsunvitulla. Näin satavuotissynttäreiden kynnyksellä joutuu toteamaan kliseen todeksi: Suomesta on tullut menestyjiin ja luusereihin jakautunut tyly yhteiskunta. Tää vois olla Irwininkin biisi.

Lauantaileka Pelle Miljoona United: Maasta kumpuaa katkeruus

Olla jokulevyjulkkareita juhlistetaan keikan merkeissä Helsingin Juttutuvassa 12.9. Paikalle on vapaa pääsy, joten tekosyyt sikseen ja muudis vihreälle.

Muistathan, että biisiuutukaisista rujoimmat löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lisää luettavaa