Nuoret ja raikkaat: Ida Paul

Tuoreita artisti- ja yhtyelupauksia esittelevän sarjan viidennessä osassa kärvistellään inspiraation kourissa.

Ida Paul. Kuva: Juha Mustonen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Ida Paul on suomalais-amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Välivuodestaan nauttiva 19-vuotias keskittyy täysillä musiikin tekemiseen, ennen kuin suuntaamista Yhdysvaltoihin opiskelemaan ensi syksynä.

”Teksti on koruton ja rehellinen, se kertoo yksinkertasesti tärkeän ihmisen kaipaamisesta.”

Kirjoitan biisejä molemmilla kotikielilläni sekä itselleni että muille artisteille. Musiikkia oon harrastanut pienestä asti, 5-veenä aloitin viulunsoiton ja yläasteella opettelin itsekseni soittamaan kitaraa ja pianoa just sen verran, että pystyin niiden avulla säveltämään biisejä.

Mistä saat ideoita tekemiseesi?

Otan omaan tekemiseen vaikutteita lähes kaikista genreistä. Mun esikuvia biisintekijöinä ovat esimerkiksi Kacey Musgraves, Ryan Tedder, Taylor Swift ja John Mayer. Kuuntelen paljon amerikkalaista popia, mikä varmasti on vaikuttanut näiden omien suomenkielisten biisien tunnelmaan.

Esittelykappaleenamme kuultava Laukauksia pimeään on Idalle erityisen tärkeä.

Yksi tän talven kohokohdista oli ehdottomasti Laukauksia pimeään -biisin julkaisu. Oli hienoa julkaista ensimmäisenä sinkkuna mulle näin henkilökohtainen biisi. Teksti on koruton ja rehellinen, se kertoo yksinkertasesti tärkeän ihmisen kaipaamisesta. Vaikka biisissä käsitellään mun omia kokemuksia, on ihanaa huomata, saamani palautteen perusteella, että moni muukin siihen samaistuu.

Nuoret ja raikkaat Ida Paul: Laukauksia pimeään

Idan musiikkivideon ohjasi Viivi Huuska.

Mitä tästä eteenpäin?

Kulunut vuosi on ollut mulle musiikin saralla uskomattoman antoisa, nyt on kova inspis päällä. Teen koko ajan uusia biisejä, enkä malta odottaa, että jengi pääsee niitä kevään mittaan kuulemaan.

Idan aiempia tekemisiä löytyy täältä. Muistutettakoon, että naisella oli näppinsä pelissä myös viime vuoden 11. kiinnostavimmaksi tulokkaaksi äänestämänne yhtyeen kesähitillä.

Kaikki Nuoret ja raikkaat -sarjassa esitellyt artistit ja bändit voit käydä katsastamassa tästä.