Nuoret ja raikkaat: Involvers

Skandinaavista kaihoa ja kauniita koukkuja ambient-vivahtein.

Involvers. Kuva: Santtu Vainio

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Involvers on Uudeltamaalta käsin operoiva viisihenkinen rockyhtye, jonka popia ja metalia naittavssa soinnissa väräjävät perin pohjoismaisella tavalla melankoliset sävyt.

”Halusimme olla kärsivällisiä tuotantopuolella, kääntää kaikki kivet ennen julkaisemista.”

Nuorissa ja raikkaissa kuullaan orkesterilta varsin tuore, Lights-niminen kappale.

Haluttiin tehdä melankolinen biisi, jonka pohjalla kaikuisi ambient-vivahteita. Kirjotusprosessin aikana meille selvisi, että Salla (laulaja Seppälä) taitaa myös saksofonin soiton. Se olikin juuri se tarvittu lisämauste. Nauhoitettiin biisi monessa osoitteessa viime talven ja kevään aikana. Halusimme olla kärsivällisiä tuotantopuolella, kääntää kaikki kivet ennen julkaisemista, Involvers-kitaristi Tuomas Blomberg ja basisti Teemu Tyyskä juttelevat.

Nuoret ja raikkaat  Involvers: Lights

Bändinsä tulevaisuudesta herroilla Blomberg & Tyyskä on seuraavanlaisia mietteitä:

Suunnitelmissa on paljon hyviä juttuja, mutta niistä lisää syksymmällä. Tällä hetkellä äänitellään meidän ensimmäistä ep:tä, joka tullaan julkaisemaan vielä tämän vuoden puolella. Lights on debyyttisinkku kyseiseltä äänitteeltä.

Ollaan nyt keskitytty tähän musiikin tekemiseen suurella pieteetillä ja hommat on pitäneet bändin sen verran kiireisenä, että keikoissa ollaan pidetty taukoa. Musiikin kirjottamisen yhteydessä live-meininkikin on kuitenkin hioutunut hyvälle mallille ja keikoille olisi tarkoitus palata syksymmällä.

Involvers on:

Salla Seppälä (laulu ja saksofoni)
Tuomas Blomberg (kitara)
Max Malinen (kitara)
Teemu Tyyskä (basso)
Tomi Timonen (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, tee hyvin ja vinkkaa asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.