Nuoret ja raikkaat: Katinka Rabe

Kaukaa lähelle ja takaisin.

Katinka Rabe

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Katinka Rabe -taiteilijanimen takaa löytyy lappajärveläislähtöinen, tätä nykyä Turussa asusteleva laulaja-lauluntekijä Veera Pulkkinen. Nainen, jonka olet voinut bongata koskettimien takaa myös Milla Rumin keikkakokoonpanosta.

”Kun ensin päästää ihmisen lähelleen ja tietää siitä kaiken, päätyykin lopulta tilanteeseen, jossa ei tiedä tarkkaan edes missä se tyyppi asuu. Että jossain Espoossa kai.”

Pulkkinen kertoo:

Katinka Rabella ei vielä oo vakituista bändiä. Toistaiseksi keikat, joitahan on ollut kaksi, on tehty pääosin Milla Rumista tuttujen bändikavereiden avustuksella. Samoja tyyppejä on soittamassa myös Katinkan tähän mennessä julkaistulla tuotannolla (vuoden 2016 eponyymi ep ja kaksi singleä toim. huom.). Esimerkiksi tuoreimmassa Espoo 10 -biisissä bassosta vastaa Simo Kärki ja rummuista Juhana Kiiski.

Nuorissa ja raikkaissa Katinka Rabe edustaa juurikin mainitulla Espoo 10 -videokappaleellaan. Artisti sanailee kipaleesta seuraavaa:

Espoo 10 on sellainen itseironinen tutkiskelu siitä, kun on läheisessä suhteessa toisen kanssa ja tekee kaikkensa sitä toista miellyttääkseen, eikä yrityksestä huolimatta saa suhdetta toimimaan. Nimeen Espoo 10 sisältyy ajatus siitä, että kun ensin päästää ihmisen lähelleen ja tietää siitä kaiken, päätyykin lopulta tilanteeseen, jossa ei tiedä tarkkaan edes missä se tyyppi asuu. Että jossain Espoossa kai.

Sovitukseltaan tää biisi eroaa täysin aiemmasta Katinka-musasta. Halusin mukaan bändimpää lähestymistapaa, tuntui siltä, että laulun luonne vaati sitä.

Videolla tahdoin puolestaan antaa kappaleelle toisen puolen; kertojalla on oma itse hukassa, kun yrittää toista niin paljon miellyttää. Videon kertoja keskittyy itseen ja maalaa itsestään omakuvan, ikään kuin osana eheytymisprosessiaan.

Nuoret ja raikkaat – Katinka Rabe: Espoo 10 (ohj. Katinka Rabe)

Mitä kuuluu Katinka Raben tulevaisuuteen?

Kirjoitan koko ajan uutta musaa. Seuraavaksi alan koota toista ep:tä, tai albumikokonaisuutta. Riippuu vähän minkälaisiin suuntiin sovitukset lähtevät elämään, että mikä sitten tuntuu parhaalta ratkaisulta. Uuden musan tekemisen ja julkaisemisen lisäksi haluaisin keikkailla ihan hulluna, joten tovottavasti tulevaisuus pitää sisällään myös paljon keikkoja!

Jokaiseen Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyyn artistiin ja yhtyeeseen voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä bändi olisi sekä nuori että sopivalla tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja sopiihan sitä kuunella ja seurailla myös vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: