”Semilöperösti” fuzzahtaen – Perjantaibiisinä Kumikameli: Ongelmajätettä

Pitkän tien kulkijat palaavat tuomisinaan upouusi ep.
13.10.2017 11:50

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Vuonna 1986 perustettu Kumikameli-orkesteri purskauttaa tänään maailmaan upouuden ep:n nimeltänsä Ongelmajätettä. Viikon Perjantaibiisin puitteissa piehtaroidaan asian ytimessä.

Kaikki kappaleet nimiraitaa lukuun ottamatta on tehty välittömästi Verta ja suolia -albumin (2016) jälkeen. Sillä levyllä jäi vähän harmittamaan laiskanpulskeiden biisien määrä, joten kasattiin nyt sitten keskitempoa pirteämpi paketti. Kun tästä tekeleestä tuli myös vinyyli, sottailtiin huolella biisijärjestystäkin; molempien puolien alussa on vähän enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja tokana tulee sitten pelkkiä vaarallisia tilanteita, Kameli-päämies Toppo Koponen kertoo.

Tässä erityisvalokeilassa olevaa ep:n nimibiisiä ja sen tuekseen saamaa videota Koponen valottaa näin:

”Suurena yllätyksenä tuli se, että aimo osa lastenhuoneista olikin niin siistejä, ettei niitä voitu käyttää lopullisessa versiossa.”

Ite kappale on tehty alun perin Eläin-yhtyeen Laura Kaljusen soolojuttuihin, mutta se ei kelvannu hälle, kumma juttu. Edellisen, Verta ja suolia -levymme tsipale nimeltänsä Tärähtäneet ja epäselvät oli sekin samoissa istunnoissa Lauralle tehty, mutta sekään ei kelvannu hälle, kumma juttu. Molempien alkuperäisversiot oli löperöitä kosketinsoitinralleja, mutta Kameli-myllytyksessä molemmista tuli semilöperöitä fuzzikitararalleja.

Videota varten kerättiin kaikilta tutuilta ja puolitutuilta kännykkävideoita mahdollisimman sotkuisista lastenhuoneista. Suurena yllätyksenä tuli se, että aimo osa lastenhuoneista olikin niin siistejä, ettei niitä voitu käyttää lopullisessa versiossa.

Perjantaibiisi Kumikameli: Ongelmajätettä (katso Toppo Koposen koostama musiikkivideo jutun alusta)

Kumikameli juhli viime vuonna kolmekymppisiään.

Kumikameli on:

Toppo Koponen (laulu ja koskettimet) (kuvassa oikealla)
Jute Musikka (kitara)
Joppe Vento (basso)
Herman Keränen (rummut)

Koko Ongelmajätettä-ep:n voit ottaa haltuusi tästä:

Knoppi: kiekon kannet on piirtänyt Petri Koikkalainen vuoden 2014 Naamat-festarien yhteydessä.

Uutuusleiskaisuista terapeuttisimmat viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Lisää luettavaa