Rakkauslaulu Suomen luonnolle – Ensinäytössä uutta progea Rantamalta

Rantaman musiikkivideota kuvattiin luonnon keskellä.

Progeyhtye Rantama peräänkuuluttaa nykyihmiseltä tervettä luontosuhdetta.


Jos tuore progressiivinen rock kiinnostaa, niin katsetta ja korvia tänne päin. Yläpuolelta löytyvällä videolla esittäytyy kuopiolaisyhtye Rantama. Nyt Soundin ennakkonäytössä soiva Roaring Rapids ilmestyy virallisesti ystävänpäivänä 14.2., ja osuvasti kyseessä onkin Suomen luonnolle kirjoitettu rakkauslaulu. Laulun teema näkyy myös useissa eri luontolokaatioissa eri vuodenaikana kuvatussa videossa.

Yhtye kertoo tiedotteessa, että Roaring Rapids ”vaalii lapsuusmuistojen rakkaita seikkailuja monimuotoisessa luonnossa ja pohtii sitä, kuinka jälkimodernin yhteiskunnan ihminen on unohtanut terveen luontosuhteen ja erkaantunut omalle harharetkelleen.”

Kitaristi-kosketinsoittaja-säveltäjä Timo Rantaman johtama yhtye on julkaissut tätä ennen kolme singleä, ja seuraavaksi on vuorossa 6.3. ilmestyvä debyyttialbumi.

Yhtye nostaa musiikillisiksi vaikutteikseen niinkin erilaisia artisteja kuin Journey, Weather Report, King Crimson, Radiohead ja Opeth, sekä luonnollisesti koko suomiprogen upean perinnön. Yhtyeen basisti ja rumpali ovat tuttuja myös Erja Lyytisen yhtyeestä.

Keikalla Rantamaa voi nähdä seuraavaksi tähän tapaan:
19.2. Kulttuurikeskus Maanalainen, Tampere
20.2. Henry’s Pub, Kuopio
21.2. Club Letkunpuiston Helmi, Oulu
22.2. Ravintola Poppari, Jyväskylä