Ruissalossa raikaa taas piakkoin: tässä Soundin poimintoja valtavasta artistien kirjosta

46 vuotta täyttävä Ruisrock on Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali, jota vietellään taas heinäkuun alussa. Sen valtavasta, kymmeniä artisteja käsittävästä kattauksesta löytyy musiikkia lähes jokaiseen kuviteltavaan lähtöön.

Jos artistien kirjo alkaa huimata, ei hätää! Valitsimme muutamia poimintoja festivaalin kattauksesta, joilla pääsee hyvin alkuun ja juhlatunnelmaan.

Koko festivaalin päiväkohtaiset aikataulut ja esiintyjät löydät täältä.

Ellinoora

Perjantai 8.7.
Rantalava klo 16:45

Ruissaloon kannattaa todellakin vaivautua tänä vuonna ajoissa, sillä Rantalavan ja samalla koko festarin korkkaavan Ellinooran välistä jättäminen olisi typerää. Ei vain ensioluen lailla päähän pesiytyvien popkappaleiden, vaan myös artistin persoonallisen lavasäteilyn ja huomattavan osaavan yhtyeensä vuoksi.

Underground Rock Orchestra

Lauantai 9.7.
Merilava klo 20:00

Jos viime vuoden Kingston Wall FreakOut! oli kulttuuriteko, tänä vuonna sellainen on tänä kesänä kaksi keikkaa heittävän Underground Rock Orchestran esiintyminen Ruisrockissa. M.A. Nummisen vuonna 1980 perustama kulttiorkesteri jatkaa Suomen Talvisota 1939-1940 -ryhmittymän musiikkiperinnettä. Merilavalla M.A. Nummisen lisäksi lavalle nousee Pedro Hietanen, Pave Maijanen, Jukka Orma, Antero Jakoila ja Sami Kuoppamäki.

Vesala & Mira Luoti

Lauantai 9.7.
Luoti Merilavalla klo 16:00, Vesala Rantalavalla klo 20:15

PMMP:n festarikeikat olivat monelle joka kesän kohokohta. Tänä vuonna yhtyeen Molemmat Puolet esiintyvät omilla soolokeikoillaan Ruisrockissa lauantaina, joten asetelma on varsin mielenkiintoinen. Saa nähdä, tapahtuuko jommalla kummalla (tai molemmilla?) keikalla yllätysvierailua vai pysyvätkö Paula ja Mira vain omilla tonteillaan. Kävi miten kävi, ovat molemmat keikat uppoavat varmasti juhlakansaan.

Santa Cruz

Lauantai 9.7.
Niittylava klo 15:00

Kyllä viime kesänä puntti tutisi poppitoimittajallakin, kun nämä eskot AC/DC:ta Hämeenlinnassa lämmittelivät. Rohkea voisi väittää, että ikään kuin jopa pesivät itse pääaktin.

Minirantalavan tutut ja tuntemattomat

Perjantaista sunnuntaihin

Sosiaalisessa mediassa on kritisoitu monia festivaaleja Ruisrock mukaanlukien yksitoikkoisesta tarjonnasta. Sanovat myös, ettei Ruisrockissa muka olisi rockia. Skeptikoille ja mielensäpahoittajille suosittelemme leiriytymistä minirantalavalle, jossa isot ja pienet, tutut ja tuntemattomat, paikalliset ja ulkopaikkakuntalaiset yhtyeet pistävät parastaan ja näyttävät, että kyllä sitä rockiakin vielä piisaa!

Erityismaininnan minirantalavan tarjonnasta ansaitsevat erikseen Lasten Hautausmaa, Teksti-TV 666 sekä paikallista osaamista esittelevät Awake Again, Viper Arms ja New Fashioned.