Kiehtova kevätlaulu sai tragikoomisen kuvituksen – Ensinäytössä Selma Juudit Alessandran esikoisvideo

10.5.2019 08:30

Selma Juudit Alessandra on virkistävän persoonallinen artistitulokas, jonka musiikkia ei ole kovinkaan helppoa lokeroida. Ainakin se liittyy taidepopin kenttään, ja ajallisesti siinä kuuluu 1970-lukulaisia tunnelmia. Joka tapauksessa se ei ole kerrasta päähän jäävää, kertakäyttöistä poppia.

Ainakin nämä määreet pätevät yläpuolella soivaan, hienosti kasvavaan Spring Song -esikoissingleen. Ensiesityksessä on Sawandi Groskindin ohjaama musiikkivideo, jolla höpsähtäneeltä vaikuttava nainen tallentaa arkeaan videokameralla.  Päänäyttelijänä nähdään yhtyeen sävellyksistä ja sanoituksista vastaavan Selma Savolaisen äiti, näyttelijä Helena Haaranen.

– Halusimme Sawandin kanssa luoda klaustrofibisen, mutta samalla vähän tragikoomisen tunnelman, Selma kertoo.

Selman lisäksi muut jäsenet Artturi Rönkä, Joonas Tuuri ja Jesse Ojajärvi ovat tuttuja erityisesti kotimaan jazzskenestä.

– Spring Song on sävelletty Pariisissa keväällä 2017. Se oli ahdistavan kuuma päivä treeniksellä ja hilseilevä, kuiva iho saivat miettimään kevään ja uusien alkujen angstia ja ikuiselta tuntuvaa limboa samojen kelojen ja menetysten äärellä, kertoo Selma.

Selma Juudit Alessandra

 

Lisää luettavaa