Tuukka Temosesta on kehkeytynyt mainio yhteistyökumppani Korpiklaanille: ”Lopputulos näyttää hemmetin hienolta”

Timo Isoaho jututti Korpiklaanin miehistöä Soundiin 3/24.
29.4.2024 22:06

On viime vuoden joulukuu – eletään vuoden pimeimpiä aikoja – mutta Lahden lähistöllä sijaitsevan vanhan puutalon uumenissa on onneksi lämmintä ja valoisaa. 

Paikalla on Korpiklaanin koko miehistö – laulaja-kitaristi Jonne Järvelä, basisti Jarkko Aaltonen, kitaristi Kalle ”Cane” Savijärvi, hanuristi Sami Perttula, viulisti Olli Vänskä sekä rumpali Samuli Mikkonen – ja muutamia muita henkilöitä. Käskyvalta on ohjaaja Tuukka Temosella, jonka kipparoima työryhmä on saapunut paikalle kuvaamaan videota Aita-kappaleesta. Takuuvarmaa Korpiklaani-tarttuvuutta tarjoava biisi on poimittu folk metal -yhtyeen huhtikuun alussa ilmestyneeltä Rankarumpu-albumilta. 

– Kävi varsin hyvä tuuri, sillä taivas aukeni aamupäivästä, ja aurinko hymyili meille leveästi vähän aikaa. Saatiin kuvattua hienoja ulkokohtauksia hevosten kanssa, hymyilee Järvelä. 

Pitkän linjan AV-ammattilainen Tuukka Temonen on osoittautunut mainioksi yhteistyökumppaniksi Rankarumpu-aikakauden Korpiklaanille. 

– Tehtiin Tuukan kanssa jo aiemmin Saunaan-video. Kuvausten aikataulut pitivät jämptisti ja lopputulos näyttää hemmetin hienolta, kehuu Korpiklaani-kippari. 

Saunaan on eräs rapsakalla tempolla faneja tanssittavan Rankarummun avainkappaleista. 

– Se on Olli Vänskän säveltämä kappale. Olli liittyi yhtyeen riveihin muutamia vuosi sitten, ja mies on ollut painonsa arvoinen kultaa. Hänen energinen intonsa on tarttunut meihin muihinkin, kuvailee Järvelä. 

Saunaan taas… No, kappale tuo ehdottomasti mieleen vanhan liiton Korpiklaanin. Olli on oppinut tämän vanhan koiran temput jo varsin hyvin, sillä Saunaan kestää helposti vertailun vuosirenkaita keränneisiin Korpiklaani-klassikoihin. 

Saunaan liittyy myös eräs toinen mielenkiintoinen seikka. 

– Sanoituksesta vastaa vuonna 2019 Korpi-kehään hypännyt rumpali Samuli Mikkonen, ja tuollainen teksti sopii meille aivan loistavasti. Tässä voi vaan ihmetellä, että miten ihmeessä emme ole jo aiemmin kirjoittaneet tämän nimistä kappaletta, naurahtaa Järvelä. 

– Samuli kirjoitti sitten myös Kalmisto-kappaleen tekstin – ja toi samalla ideoita biisin sävellykseen. Mitähän muuta lahjakkuutta hänestä vielä paljastuukaan? 

Sanoituksista puheen ollen: Rankarumpu on pitkästä aikaa ensimmäinen Korpiklaani-teos, jonka pääsanoittajana toimii Jonne Järvelä. 

– Taisi olla vuonna 2005 ilmestynyt Voice Of Wilderness -albumi, jolle tekstitin edellisen kerran tässä mittakaavassa, miettii laulaja-kitaristi. 

– Moonsorrow’n Ville Sorvali huomautti taannoin, että minun pitäisi palata Korpiklaanin pääsanoittajaksi. En ollut ensin ollenkaan samaa mieltä, mutta parin kokeilutekstin jälkeen homma alkoikin tuntua luontevalta. Ja tässä sitä ollaan: sanoitin koko uuden levyn, lukuun ottamatta Samulin aikaansaannoksia. 

Vaikka Rankarumpu ilmestyy vasta huhtikuussa, Korpiklaanin maailmankiertue on jo täydessä käynnissä. Yhtye tanssittaa tänä vuonna faneja intensiivisellä tahdilla muun muassa Meksikossa, USA:ssa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa sekä muualla Euroopassa. Tällä hetkellä Korpiklaanin kuluvan vuoden kalenterissa on noin seitsemänkymmentä keikkamerkintää – ja näistä vain yksi osuu Suomen kohdalle. 

– Soitetaan Tampereella Tuhdimmat tahdit -tapahtumassa heinäkuun alussa, nyökkää Järvelä. 

– Ainahan tämä on mennyt Korpiklaanin kohdalla näin: Suomessa esiintymisiä on harvakseltaan, mutta muualla sitten sitäkin enemmän! 

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 3/24.

Lisää luettavaa