ALCHEMIST: Tripsis

ALCHEMIST
Tripsis
Relapse

Australialainen Alchemist on nykypäivän metallimusiikissa jonkinlainen omituisuus, sillä yhtyeen 70-luvulta tuoksu­vassa ja useampaan suuntaan polveilevassa kirjoitustyylissä ei ole mitään kaupallista. Tällaisilla musiikillisilla dinosauruksilla on tapana päätyä pienten levy-yhtiöiden leipiin, mutta Alchemistin ura on ollut jo pitkään vahvassa nousussa. Ja Alchemist kuulostaakin yhä innostuneelta.

Tripsistä on kutsuttu ”aidoksi avantgarde metal -eepokseksi”, missä on jonkin verran perää. Matalalta muristu laulu ja phaser-kitaroilla sekä koskettimilla turvotettu soundimaailma ovat persoonallisen kuuloinsia ja pakkaa sekoitetaan entisestään valikoimalla erilaisia konesäksätyksiä. Rumpalin työskentelystä tulevat mieleen vanhat progebändit, ja myös kappaleiden rakenteet viittaavat samoille alkulähteille.

Tunnelman luominen on Alchemistin vahvuuksia, sillä itämainen mystiikka on vahva osa yhtyeen identiteettiä. Vanhojen psykedeelisten rockbändien tapaan myös Alchemist osaa maalata valtavan kokoisia äänivalleja perin yksinkertaisia keinoja käyttäen.

Tripsis on viihdyttävä kokonaisuus, joka vaatii kiireetöntä perehtymistä.