Arvio: Näytön paikka vailla mitään näytettävää – Alex G:n luottaminen vaistoihinsa tuottaa editoimatonta tajunnanvirtaa

Alex G
God Save The Animals
Domino

Alex Giannascoli on julkaissut vuodesta 2010 asti tasaiseen tahtiin levyjä, joilla yhdistellään kotikutoisen seikkailullista indiemenoa ja modernia pop-musiikkia. Vähä vähältä hänen on onnistunut löytää amerikkalaiselta musiikkikentältä jalansijaa ja Frank Oceanin ja Japanese Breakfastin kaltaisia tukijoita. Lisääntyneen huomion myötä God Save The Animalsin pitäisi olla näytön paikka, mutta mitään näytettävää ei Alex G:llä ole.

Sufjan Stevensin Chicagolla toistuvan “I’ve made a lot of mistakesin” tapaan God Save The Animalsin toisella biisillä Runnerilla toistetaan “I have done a couple bad things.” Viimeinen toisto päättyy niin vaivaannuttavaan screamo-vingahdukseen, että levy kannattaa päästää kärsimyksistään siinä vaiheessa. Jos joku vielä haluaa itseään lisää kiduttaa, kannattaa loput ainakin eläinten ja ihmisten pelastamiseksi kuunnella kuulokkeilla.

God Save The Animals ei parane loppua kohden. Levyn akustisten kitaroiden ja Auto-Tunen kyllästämät soundit ovat ihan mukavat, mutta varsinaisia biisejä sillä ei ole. Alex G on kertonut luottavansa säveltäessään vaistoihinsa. Käytännössä levy kuulostaa lähinnä editoimattomalta tajunnanvirralta.