BAD LIEUTENANT: Never Cry Another Tear

BAD LIEUTENANT
Never Cry Another Tear
Triple Echo

New Orderin hajottua parisen vuotta sitten yhtyeen basisti Peter Hook vertasi tapahtumaa avioliiton murenemiseen. Välirikon toinen pääosapuoli kitaristi-laulaja Bernard Sumner on nyt valmis esittelemään uuden nuorikkonsa. Miehellä on selkeästi tietynlainen maku, sen verran tutuilla urilla liikutaan.

Albumin ensi tahdeista alkaen on selvää, kenen tuotoksesta on kyse. Korkealta soitetut bassokuviot ovat minimissä, mutta näistä kappaleista liki jokainen olisi istunut saumattomasti myös New Orderin levylle. Ei ihme, sillä mukana uudessa poppoossa on kyseisen yhtyeen myöhempien aikojen kitaristi Phil Cunningham ja muutamalla raidalla myös rumpali Stephen Morris. Uusi tuttavuus Jake Evans (kitara ja laulu) saa albumilla ison roolin ja sekaan on mausteeksi heitetty myös Blurin basisti Alex James.

Kitaravetoinen levy on pullollaan tarttuvia popkappaleita, kuten Shine Like The Sun ja nostalgiatrippailu Summer Days On Holiday, mutta muutama hutikin mukaan mahtuu, esimerkiksi This Is Home ja kamala Poisonous Intent. Mitään uutta ja ihmeellistä tai todella yllätyksellistä ei albumilla tarjota, vaan eipä sitä kukaan odottanutkaan.

Sumnerin osa ei ole kovin kiitollinen. Kuinka moni jaksaa innostua, kun yli viisikymppinen laittaa uuden yhtyeen kasaan, vaikka annettavaa vieläkin olisi?