Bleeker on nuorten miesten ujo voimatrio – Kanadalaisbändi julkaisi levyllisen varovaista jumppaa

Arvio julkaistu Soundissa 4/2017.
Kirjoittanut: Eero Tarmo.

Arvio

Bleeker
Erase You
Five Seven

Bleeker on kolmesta nuoresta miehestä muodostuva voimatriomainen yhtye. Sen ominaistuoksu kantautuu paikasta, jossa The Hives ja Biffy Clyro hetki sitten tiedustelivat The Kooksin pojilta, että mikäpä se homma voisikaan olla vuonna 2017.

Taylor Perkinsin vokaaleissa on rautaa, mutta vielä hivenen ujosti. Cole-veli puolestaan on kitaran varressa ärhäkkä, mutta persoonaton. Kun Erase Youn ensimmäiset neljä nytkytystä on jumpattu läpi, vastaan tulee melko hyvä biisi. Liki lennoniaaniseen perinteeseen nojaava I’m Not Laughing Now tarjoaa väläyksen jostain käsinkosketeltavasta, jota Erase Youlla noin muuten kohdataankin sitten aivan liian vähän.

Potentiaalia näissä ennen Bleeker Ridge -nimellä paiskineissa kanadalaisissa on, mutta se selkein ”leveleille” nostava tekijä uupuu. Jos bändi saisi seuraavalle levylleen biiseihinsä sinällään mehevän grooven lisäksi myös syvyyttä ja kontrasteja, voitaisiin päästä lähelle jotain kiinnostavaa. Myös Close My Eyes tarjoaa väläyksen siitä, mitä se jokin voisi olla, mutta vielä näillä eväin ei toistaiseksi jää syitä olla – tällaisen musiikin tarpeen iskiessä – tarttumatta mieluummin esimerkiksi kesällä Suomeenkin saapuvan brittikollegabändi VANTin pariakin leveliä puhuttelevampaan Dumb Blood -esikoiseen.

Lisää luettavaa