Brittipop-konkari tarjoaa välitöntä mielihyvää – Shed Sevenin uutuus svengaa vilkkaasti

Shed Seven
Instant Pleasures
BMG

Vuonna 1990 perustettu brittibändi julkaisee ensimmäisen uuden pitkäsoittonsa 16 vuoteen. Mikrolämmintä isärokkausta tarpeettoman pienissä muotivaatteissa köpötellen?

Ei lain. Vaatteet sikseen, ainakaan vangitsevan punakantisella Instant Pleasuresilla ei turhia postailla tahi setäillä. Ainoastaan tykitellään menemään niin, että fakkiutuneempaa biisileiriläistä hirvittää. Raita raidalta käy yhä selvemmäksi että äänikuva on tällä kiekolla aivan verrattoman nautittava: kitarat kuohivat, rummut räiskyvät ja torvet tasaavat. Tilaa täytetään, muttei anasteta.

Valiotason biisejä yorkilaisten vilkkaasti svengaavalta viidenneltä löytyy lukuisia aina videosinkku It’s Not Easystä, Victoriaan ja parempaa Nickelbackia edustavaan Better Daysiin.

Paitsi että Shed Seven tuntuu vuonna 2017 rokkaavan vetreämmin kuin useammat nuoret oriit, se kuulostaa paikoin jopa paremmalta kuin A Maximum High’n (1996) huippuaikoinaan. Kuulijan ihonalaiskerroksiin yltävä pidäkkeettömyys kielii aidosta yhdessä tekemisen riemusta, ilo lemuaa jokaisessa nuotissa.

Eräs vuoden albumeista rantautui jälleen tykömme aivan tarkastelujakson loppumetreillä.